Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
navodne uvrede

Zbog filma o Muhamedu Egipćani napali veleposlanstvo SAD-a

prosvjedi u kairu (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
11.09.2012.
u 20:28

Gomila prosvjednika skinula je američku zastavu sa zidina veleposlanstva i izvjesila crne zastave s islamskim simbolima

Ljutiti prosvjednici popeli su se na ogradu američkog veleposlanstva u Kairu, skinuli američku zastavu i zamijenili ju s crnim zastavama s islamskim simbolima.

Američki vojnici koji čuvaju veleposlanstvo ispalili su niz hitaca upozorenja dok se gomila okupljala ispred veleposlanstva. Prosvjednici su željeli izraziti nezadovoljstvo zbog nizozemskog filma, koji se producira u SAD-u, za koji smatraju kako vrijeđa proroka Muhameda.

Zaposlenici veleposlanstva potvrdili su kako je sve diplomatsko osoblje evakuirano iz kompleksa tijekom dana kada je postalo jasno da prosvjednici neće odustati, a egipatska interventna policija, javljaju svjetski mediji, pozvana je radi osiguravanja vanjskog parametra veleposlanstva.

>>Egipat: Dvoje prosvjednika poginulo, 300 ozlijeđeno

Komentara 22

UF
ufrm
21:25 11.09.2012.

Uvijek ista scenografija slika govori vise od rijeci. Pitanje je gdije su im zene

Avatar johnny_depps_friend
johnny_depps_friend
21:31 11.09.2012.

Amerikanci žanju što su posijali i sad cijeli svijet pati zbog toga.

OB
-obrisani-
21:01 11.09.2012.

Muhamed je pobegao u Medinu, 622. godine, oko 300 kilometara severno od Meke. Odatle je vodio napade na karavane iz Meke. Pobedio je u mnogim bitkama, a oni koji su mu se suprostavili u Medini, bili su ubijeni. U Medini je Muhamed počeo pokazivati svoje neprijateljstvo prema Jevrejima, uništavajući jevrejska naselja. Oženio se i sa drugim ženama, iz političkih razloga, ( čak 13 puta) kako bi stvorio bliske veze s njenim rođacima, i kako bi učvrstio svoju poziciju. Muhamed je želeo da stvori svoju vlastitu religiju. Trebao je pomoć svojeg moćnog plemena. Uspostavio je Alaha, boga meseca kojeg su oni poštovali, da bude jedan bog i prozvao se Alahovim prorokom. Istorija pokazuje da su, pre nego što je islam nastao, Sebinsi u Arabiji poštovali boga meseca koji je bio oženjen boginjom sunca. Oni su rodili tri boginje, koje su nazvane Al-lat, Al-uza i Manat. Postale su idoli i bile su poštovane kao „Alahove kćeri.“

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije