Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Zavezana lancem u podrumu, kujica nije imala vode ni hrane

Očito je u podrumu bila nekoliko dana, jer vidio sam je jednom kad je trčkarala po dvorištu, kaže Željko Rupnik
11. travnja 2016. u 21:58 5 komentara 1853 prikaza
Sophia Bella
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/5

Dvomjesečnu je kujicu Željko Rupnik u susjedovu podrumu pronašao zavezanu lancem. Tužno je cvilila, bila je i gladna i žedna.

- Nanjušio ju je moj pas. Nahranio sam je i dao joj vode, a onda sam sve htio riješiti sa susjedom. Tu malenu u njegovom sam dvorištu vidio i nekoliko dana ranije, trčkarala je po dvorištu, ali nisam znao da je u podrumu - ispričao nam je Ž. Rupnik. Kaže, obavijestio je i policiju i SUZA-u.

- Policija je brzo došla, rekli su mu da štene ne može biti u podrumu, da ga odnese u kuću. Vidio sam kako ju nosi držeći je samo za jednu nogu. Poslije se vratio u podrum, nisam znao gdje je kujica -  kaže Ž. Rupnik. Pokušao je sa susjedom i razgovarati, no jedva je izbjegao fizički sukob. Kaže, to je osoba s kojom inače imaju problema i koja se nikako ne može brinuti za životinju. Bojao se da nije malenu i ubio, obišao je cijelu ulicu, otvarao i kante za smeće, ali je nije pronašao. Nakon noći s malo mira i sna u telefonskom razgovoru SUZA ga je obavijestila da je isto takvo štene u svom dvorištu pronašla susjeda koja živi nekoliko kuća dalje.

- Bila je to kujica iz susjedova podruma. Iako kaže da mu je pobjegla, siguran sam da ju je sam ubacio u njezino dvorište. Malena je privremeno zbrinuta, a sad joj tražimo dom - kaže njezin spasitelj Ž. Rupnik.

Malena kujica u međuvremenu je dobila i ime, nazvali su je Sophia Bella. Punog trbuščića, čista i mirisna, čeka svog udomitelja. Za ostale informacije zovite na 091/1214696.

Sutra ekskluzivno čitajte
Nakon dana šutnje Škoro otkrio zašto je otišao i tko mu podmeće
Ivan Katanušić
Paraolimpijske igre
Priča paraolimpijca: „Ja se probudim sa svojom boli, pobijedim ju, a onda idem na teren pobijediti protivnika“