Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.11.2014. u 12:00

Začelje kolone treba postati protokolarno mjesto za državni vrh u Vukovaru

Pobijedio je Vukovar! Ipak jedna kolona. Kakva apsurdna vijest. Dan sjećanja za pamćenje, s pravom likuje predsjednik države što je u čast žrtava pobijedilo jedinstvo. I on je tomu pridonio svojim upečatljivim obraćanjem večer prije, a pamtit će se i njegov susret s Milanom Kujundžićem.

Nadajmo se da se posljednji put nad Vukovarom nadvila, u suštini tako isprazna i djetinjasta dvojba o broju kolona. Premda u Vukovaru nije važno gdje je tko u koloni, kako je rekao Tomislav Karamarko, ipak začelje kolone trebalo bi postati protokolarna pozicija državnog vrha svakog 18. studenoga. Za to postoje i povijesni razlozi, posve je nebitno jesu li utemeljeni na argumentima ili na pogrešnim dojmovima stradalnika Vukovara.

Ako je i bilo pokušaja sitnih “kolonaških” podmetanja, Vukovar je na kraju ipak bio grad posebnog pijeteta. Gradonačelnik Ivan Penava bio je dostojan domaćin pa, ako mu je predsjednik namijenio odgovornost ako nešto krene krivo, sada mu treba pripisati zasluge. I Josip Klemm kao imućni poduzetnik našao se na udaru kritike predsjednika, ali se u Vukovaru pokazao velikim. Velika je i poruka Milorada Pupovca: “Različiti smo, ali smo išli u istom pravcu i s istim ciljem”. Documenta je kritičare posramila izvješćem o Šešelju, Vukovaru i Škabrnji. I riječki branitelji efektno su zaokružili dan hrvatskog jedinstva kad su ispod Frljićeva “Hrvatskog apolitičkog kazališta” na kazalištu u Rijeci efektno dodali svoj natpis “Zapamtite Vukovar”. Jučer je bio dan strepnje i tuge, ali i dan koji budi nadu.

>> Pobijedila je Hrvatska koja poštuje Vukovar

>> Mladi Jastreb: Ne vidim ovu kolonu kao dvije, već kao manipulaciju očajnika

Komentara 2

SI
Sittingbull
09:22 20.11.2014.

Državni vrh baš zbog protokolarnih razloga ne može biti na začelju kolone, da ih drugi ne bi čekali na polaganju vijenaca. Drugo, bilo je pokušaja zaustavljanja kolone sa državnim vrhom koja je išla iz bolnice nakon prigodnog recitala (sa togaa mjesta bi trebali svi kretati kao i ranije) ali ove godine građani koji su bili u toj koloni to nisu dozvolili. Naprosto su nastavili dalje i slili se u jednu kolonu. Treći pokušaj opstrukcije je bio na samom groblju jer je stožersko-karamarkova kolona krenula znatno ranije i prva došla do groblja. Da se državni vrh na groblju probijao kroz tu kolonu kasnilo bi se i sa polaganjem vijenaca i sa misom koja se dikertno prenosila. Penava je cijeli dan igrao dvostruku igru. Prvo je krenuo iz bolnice a zatim je trčao da sustigne Karamarka čime je kao gradonačelnik prestao biti domaćin predsjedniku Rebublike Hrvatske, vladi i premijeru. I ne znam čime je to Klemm pokazao da je velik, osim visinom.

19
1995josip
15:15 19.11.2014.

Branitelji nisu pali na provokacije peto kolonaša koji nisu ušli na groblju u Vukovaru na glavni ulaz , nego su se provukli , vjerovatno ispod žice , jer ih nismo vidjeli da su prošli na glavnom ulazu na groblje U Vukovaru gdje je prošlo više od 150 000 Hrvata iz cijele Hrvatske ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije