Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADIMIR ŠEKS

'Zahvaljujući njemu spasio sam politički glavu i spasio se ogromnog zatvora'

Vladimir Šeks
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
03.05.2018.
u 10:35

Trebao sam biti uhićen, a kad su me trebali uhititi rekao sam da će zapisnik Marka Bezera završiti na svjetlu dana, rekao je Šeks

Ja nisam surađivao sa Službom državne sigurnosti, ponovio je još jednom Vladimir Šeks odbacivši optužbe Josipa Perkovića.

Poručio je kako je najbolji dokaz da nije bio suradnik to što je '71. 'kao zamjenik okružnog javnog tužitelja pokrenuo kazneni postupak protiv Službe državne sigurnosti zbog nezakonitog odnošenja više tisuća pismenih pošiljaka u Centar državne sigurnosti u Osijek'.

- Nalazio sam se pred odlukom da pokrenem kazneni postupak protiv Službe državne sigurnosti, a Karađorđevo je spriječilo to moje nastojanje. U rujnu '71. godine Josip Broz Tito u Zagrebu, u razgovoru s vodstvom SR Hrvatske, među kojima je bio i Ivica Vrkić, upitao što Šeks radi. Vrkić je rekao da tužitelj Šeks radi u skladu s odlukama Brijunskog plenuma. Trebao sam biti uhićen, a kad su me trebali uhititi rekao sam da će zapisnik Marka Bezera završiti na svjetlu dana. Zahvaljujući njemu spasio sam politički glavu i spasio se ogromnog zatvora - rekao je Šeks za N1 televiziju.

Kazao je kako su ga htjeli kompromitirati i pridobiti za suradnju te da je, nakon što nisu uspjeli, 'stran u zloglasni zatvor Stara Gradiška'.

- Kakav bih ja to onda bio suradnik Službe državne sigurnosti? - pita se Šeks.

Na pitanje je li znao da se razgovori arhiviraju odgovorio je: 'Ja nisam znao da sam zaveden kao operativna veza Kolega. Ono što je najbitnije u svemu tome, najodgovorniji čovjek s najviše informacija je Josip Perković'.

Rekao je i kako je Perković 'ogorčen svojom sudbinom' te da ga u pismu optužuje da je jedan od glavnih krivaca zašto je izručen i osuđen na doživotni zatvor. Tvrdi kako nije imao nikakvog utjecaja na Perkovčevu sudbinu.

Komentara 15

Avatar sindarela
sindarela
11:13 03.05.2018.

Šeki zna kako se spašava vlastito dupe pa i zakon je za svoju rit pravio tip je totalno usredotočen na svoju stražnjicu

Avatar jureredic
jureredic
11:22 03.05.2018.

zar po zakonu kronični alkoholičari mogu biti na slobodi ???

BL
bluesbob
11:34 03.05.2018.

Kaže lik koji je studirao u Beogradu i pisao diplomski na ćirilici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije