Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U Praškoj ulici jučer malo poslije 15 sati tramvaj udario 70-godišnju M. K.

Zagreb: Nesretna trinaestica ponovno usmrtila pješakinju u centru

18.02.2009.
u 15:42

Ponovno tragedija u Praškoj ulici. Tramvaj broj 13 jučer malo poslije 15 sati na početku te ulice udario je u 70-godišnju pješakinju M. K. koja je minutu nakon toga preminula. Očevici tvrde da je riječ o nesretnom slučaju.

Pomodrila u sekundi
Baka je, prema tvrdnjama očevidaca, čekala na pločniku da prođe tramvaj broj šest s Glavnog kolodvora prema Trgu bana Jelačića. Misleći da je opasnost prošla, prešla je cestu, a da nije pogledala u suprotnu stranu, prema Trgu bana Jelačića. To se pokazalo kobnim. Njoj je ususret prema kolodvoru išla trinaestica.

Tina Hasičić, 25-godišnja trgovkinja, bila je među prvim prolaznicima koji su priskočili u pomoć. Nažalost, bilo je prekasno.

– Radim u trgovini na početku Praške. Upravo sam dolazila na posao kad se nesreća dogodila ispred mojih očiju. Nas je nekoliko odmah potrčalo do unesrećene. Opipali smo joj bilo, još trenutak osjetili smo disanje, a već drugoga je preminula. Poplavila je u sekundi. Krv joj je šikljala iz glave. Torba i naočale odletjeli su sa strane – priča Tina.

Vozač izbezumljen
Hitna pomoć koju su pozvali šokirani okupljeni stigla je u roku od dvije minute, ali spasa više nije bilo. Jedan je prolaznik, dodaje Tina, uzeo mobitel poginule da bi pokušao obavijestiti obitelj.

Vozač tramvaja koji je naletio na baku bio je, opisuje Tina, izvan sebe od šoka.

– Izišao je, stajao i izbezumljeno buljio pred sebe. Jadan čovjek, jako mi ga je žao jer stvarno nije kriv za nesreću. Baka nije gledala kuda hoda – kaže Tina. I nju je, dodaje, nekoliko puta na istom mjestu zamalo zgazila “plava limuzina”, također zato što nije bila pažljiva.

Policijski automobili potom su okupirali Prašku. Među ostalim, razgovarali su i sa ZET-ovim vozačem, čijih se mnogo kolega okupilo tijekom očevida. I policija je navodno utvrdila da se dogodio nesretan slučaj. Pogrebno vozilo stiglo je oko 16.30 sati. Tramvaji Praškom ulicom nisu vozili do oko 17 sati, nakon čega se promet normalizirao.

Uvijek ima i takvih
Zastoj je razljutio neke građane koji su nervozno prigovarali “zašto ne mogu brže riješiti tu nesreću”.

Samilosniji su pak uznemireni prizorom zabrinuto mumljali “O, Bože, pa što se dogodilo?”, “To je strašno, jadna žena”.

Ovo je drugi put u desetak dana da je tramvaj pregazio pješakinju u Praškoj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije