Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otrovni pauk

Zadarska bolnica nabavila pet seruma protiv ugriza crnih udovica

crna udovica
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
08.07.2015.
u 15:15

Crnih udovica nikad nije bilo manje na zadarskom području

Panici zbog nedostatka seruma protiv otrova crnih udovica više nema mjesta i to ne samo zbog činjenice što je zadarska Opća bolnica uspjela nabaviti pet seruma.

Crnih udovica, naime, nikad nije bilo manje na zadarskom području.

– Uoči ljeta nismo imali serume, no dobili smo pet seruma i to iz Afrike. Istodobno, budući da sam tražio primjerke crne udovice za istraživanje, od ljudi na terenu sam saznao da ih nikad nije bilo manje. Vjerojatno im nije odgovarala prošla zima – rekao nam je dr. sc. med. Boris Dželalija sa zaraznog odjela zadarske Opće bolnice.

No, unatoč ovim svjedočenjima itekako, kako kaže dr. Dželalija, treba pripaziti na otrovnog pauka čiji ugriz može biti i smrtonosan za kronične bolesnike, a ugriz rezultira možda i s najjačim mogućim bolovima uopće. Na zadarskom području tijekom nekih ljeta znalo je biti sedam ili osam ugriza i to napose u zadarskom zaleđu i na otocima. Ove godine, nasreću, još ih nije bilo.

>> Ugrizla je zmija dok je brala šparoge: Jako sam se uplašila, bila je velika i debela

Ključne riječi

Komentara 4

OB
ObrenM
18:19 08.07.2015.

Vargin ponos.Zadarska bolnica je pribavila cak 5 (slovima-pet) doza seruma protiv ugriza crne udovice.Posto su placeni?Vjerovatno visestruko vise nego u unistenom Imunoloskom.

KU
Kurciban
21:26 08.07.2015.

Za prvih pet sretnika koje ugrize...

MX
Mister X
18:32 08.07.2015.

Hrvatska moderna demokratska i Europska zemlja NATO savez i preko 4 milijuna stanaca nas već obišlo da lovu ostavi tu ... A mi zna se ; – Uoči ljeta nismo imali serume, no dobili smo pet seruma i to iz Afrike. Hvala Afrika !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije