Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zakon

Za travu i nešto tableta ovisnik kažnjen radom za opće dobro

marihuana
Ivana Ivanović/PIXSELL
18.10.2013.
u 08:04

Dan zatvora mijenja se s dva sata rada. Znači, umjesto zatvora morat će odraditi 730 sati dobrotvornog rada

Zahvaljujući izmjenama Kaznenog zakona koje su stupile na snagu u siječnju ovisnik Damir Đ. zbog posjedovanja 345 grama marihuane namijenjenih prodaji i 11 tableta normabela kažnjen je radom za opće dobro, a zagrebačka sutkinja Zlatica Prišlin izrekla mu je i mjeru obveznog liječenja od ovisnosti. Da mu je suđeno lani za posjedovanje droge radi preprodaje unatoč tome što je dugogodišnji ovisnik ne bi mogao izbjeći zatvorsku kaznu jer je za to kazneno djelo bila zapriječena kazna od tri do 15 godina zatvora. Od siječnja ove godine za posjedovanje droge namijenjene prodaji zapriječena je kazna od jedne do 12 godina zatvora. Dugogodišnjem ovisniku Damiru Đ., kojeg bi bilo besmisleno kažnjavati zatvorom, prvo je izrečena zatvorska kazna od godinu dana, koja je u skladu sa zakonom zamijenjena radom za opće dobro na način da će mu se dan zatvora zamijeniti s dva sata rada. Znači, za opće dobro umjesto boravaka iza rešetaka morat će odraditi 730 sati dobrotvornog rada.

– Priznajem da sam imao 345 grama marihuane i 11 normabela. U to vrijeme dobio sam neke novce, odštetu zbog prometne nesreće pa sam kupio veću količinu droge. Dio sam mislio zadržati za sebe, a dio prodati. Kajem se zbog ovoga... – skrušeno je priznao Damir Đ., ne krijući da se liječio tri godine.

>>Lokvarac u šumi sadio indijsku konoplju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije