Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.10.2014. u 12:00

Kandidat za šefa HGK-a osim visoke školske spreme mora imati 15 godina radnog iskustva i vladati jezicima

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, primijetio je u razgovoru za Globus da kandidati koji su se natjecali za šefa HGK moraju ispuniti relativno zahtjevne uvjete. Primjerice, osim visoke školske spreme, kandidat mora imati 15 godina radnog iskustva, od čega 10 na rukovodećim poslovima, i mora vladati jezicima. Burilović istodobno primjećuje da za posao državnog dužnosnika takvih uvjeta nema te da bi ih bilo dobro uvesti. Ideja nije loša, ali kako bi se onda sastavila Vlada, u kojoj neki ministri na dan imenovanja sigurno nisu ispunjavali navedene uvjete.  

Mentori iz HDZ-a i glavni tajnik Ćorić ljute pravašicu 
Ružu Tomašić  

Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, demantirala je glavnog tajnika stranke Peru Ćorića koji je izjavio da su pravaši protiv preferencijalnoga glasovanja.„Uvijek ću biti za preferencijalno glasovanje“, odlučno izjavljuje Tomašić za Slobodnu i dodaje da glavni tajnik govori ono što od njega traže njegovi mentori iz HDZ-a.Tomašić ipak mora priznati svom tajniku da je dosljedan, jer Ćorić osim što želi ograničiti biračko pravo, ograničava i pravo stranke na svoj stav.  

Pohvalio se da jedno govori,a drugo misli  

Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan, izjavio je na konferenciji za medije da se „često suzdržava od iznošenja svog privatnog stava jer je javna osoba“. Pravi hrvatski političar, jedno misli, a drugo govori.  

Država bi se zaigrala s imovinom zaboravnih  

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, najavio je donošenje zakona kojim bi se državi omogućilo raspolaganje novcem građana i tvrtki s neaktivnih računa u bankama. Riječ je o računima koje „građani ne koriste iz raznih razloga“, pojasnio je Maras, dodajući da su na neke od tih računa vlasnici zaboravili. Tim lukavim planom država bi se domogla oko 800 milijuna (tuđih) kuna, što bi nakratko zadovoljilo državnu blagajnu, a nakon toga možemo očekivati još originalnih ideja. Zašto država ne bi preuzela sve prazne stanove i kuće „koje građani ne koriste iz raznih razloga“. Ako ne uspiju monetizirati autoceste, mogu pokušati s monetizacijom „nekorištenih“ nekretnina.

Komentara 3

DD
ddh
12:56 16.10.2014.

Sama takva pomisao, pomisao da drzava donese zakon ili uredbu, da moze raspolagati i to bez odobrenja vlasnika s njegovim novcem je dovoljna i cak vise nego dovoljna, da ministar koji tu ideju iznosi bude momentaln najuren. A jos je gore to, da to nije samo zamisao i ideja tog maloumnog Marasa, nego je to izgleda i stav cijele vlade. Komunisti ne znaju njsta drugo nego krasti i otimati.

DO
doktorica
12:58 16.10.2014.

ali kako bi se onda sastavila Vlada, u kojoj neki ministri na dan imenovanja sigurno nisu ispunjavali navedene uvjete. ....niti približno a neki kao Lalovac nisu zadovoljili ni na testiranjima!

KK
kroki.krokic1
13:54 16.10.2014.

Neš ti uvjeta, 15 gogina staža u računovodstvu, strani jezik - za HGK - eto koliko je ta ustanova zapravo važna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije