Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZAKON

Maras najavio preusmjeravanje novca s neaktivnih računa u novi fond za poduzetnike

Gordan Maras
Marijan Sušenj/Pixsell
14.10.2014.
u 19:47

Ministar poduzetništva i obrta rekao je da se taj model koristi u Irskoj i Australiji

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras najavio je kako će se početi s pripremom zakona kojim će se omogućiti da se s računa fizičkih i pravnih osoba u hrvatskim bankama koji su po nekoliko godina neaktivni novac usmjeri u novi fond za pomoć poduzetnicima, prenosi HRT. Prema prvim procjenama moglo bi se raditi o 800-tinjak milijuna kuna.

Maras je rekao da se taj model koristi u Irskoj i Australiji, a objasnio je da je riječ o riječ o računima s malim iznosima fizičkih i pravnih osoba u bankama koji nisu aktivni, nego im se samo odbijaju naknade. Na pitanje novinara što misli kako će to proći na Ustavnom sudu, ministar je odgovorio da neće biti problema jer se nikome ništa ne oduzima.

>> Maras: Iduće godine ulažemo 70 milijuna eura u poduzetničke zone

>> Ministar Maras 
u 'Silikonskoj 
dolini' čuda

Komentara 7

US
U sridu
20:10 14.10.2014.

Dajte ga maknut,tko normalan moze gledat i slusat ove iz vlade.

DA
dario2612
23:07 14.10.2014.

pa šta on misli da je ovo 1945? uzimat će novac s PRIVATNIH računa

CR
crocro
22:25 14.10.2014.

Gosp. Maras vrlo slaba karika u Vladi, kao i gosp. Grčić, kao i gosp. Vrdoljak kojem su puna usta zaštite Hrvatskih nacionalnih interesa samo kako bi osvojili još jedan mandat a zapravo najveća većina građana vidi potpuno drugačije stanje stvari,, i gosp. Jakovina slaba karika, i gđa Opačić slaba karika, a posebno slaba karika je gđa Pusić. Nastavio bih ja i dalje s nabrajanjem slabih karika, ali onda bi ispalo da je cijela vlada zapravo slaba karika, a u stvari nije jer bi se našao pokoji ministar koji radi uspješno. Ali zašto su oni većina slabe karike? Pa jednostavno zato što u krajnosti nema pozitivnih rezultata već ima samo negativnih rezultata. Kada bi rezultati bili pozitivni a građani bolje živjeli, onda oni ne bi bili slabe karike. Sada planiraju poljoprivrednicima pregledavati šprice za špricanje kultura a za preglede su ovlastili neke servisere a naplata pregleda će biti od 587,50 kn - 1087,50 kn ovisno o vrsti prskalice. To mošta malo manje od registracije manjeg auta a registracija šprice trahala bi 3 godine a onda se pregled povalja. Kada serviser pregleda špricu, šprica dobije tablicu. Seljak ili poljoprivrednik nema lipu u džepu a kamoli da plati pregled šprice u navedenim iznosima. Da je to 58 kuna to bi bilo realnije, ali za pregled šprice i njezinu registraciju i uvođenje u registar toliko uzeti siromašnom poljoprivredniku je jadno i tužno. Zar to nije novi namet a reli da nema više nameta. Što je sada na redu poslije šprica, broj stabala voća, količina krupmira koju iskopaju motikama, količina kukuruza koji poberu u košare i da ne nabrajam dalje. Kuhanje rakije su već standardizirali. Od kuda to ljudi mogu platiti a nemaju novca dati djeci u školu. Samo za pregled šprice djeca mogu kupiti sendviće za barem 4 mjeseca. Nije zrelo vrijeme za ovakve namete, neka ih uvedu kada se poboljša standard građana, a ne samo oduzimati novac koji građani tj. seljaci i poljoprivrednici jednostavno nemaju. Zato nema šanse da dobiju izbore a izgubiti će i bilo koja druga vlast koja pokuša guliti seljake a oni već odjeveni u umjetnu kožu jer prirodne već dugo nemaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije