Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin iz mržnje

Za napad na homoseksualce kazna 60 dana rada za opće dobro

\'02.11.2010. Zagreb, Hrvatska - Nocni klub Sirup na Sveticama ispred kojeg je pretucen 22 godisnji mladic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/PIXSELL
26.01.2011.
u 17:26

Odvjetnica oštećenih Ana Bandalo pokrenut će i postupak protiv okrivljenih radi odštete

Zbog zločina iz mržnje, odnosno napada na dvojicu homoseksualnih mladića 1. studenog lani ispred zagrebačkog kluba Sirup, K.O. (26) nepravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora, no ta mu je kazna zamijenjena sa 60 dana rada za opće dobro.

Drugooptuženom J.E. (24) u istom je predmetu izrečena uvjetna kazna od šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine.

Zbog zaštite žrtava suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Odvjetnica oštećenih Ana Bandalo pokrenut će i postupak protiv okrivljenih radi odštete.

Komentara 23

SI
sinaj
23:00 26.01.2011.

A kad premlati vlastitu ženu, onda prenoći u zatvoru, ako i to. I onda kažu da su homoseksualci ugrožena skupina. Baš....

KU
kukuriku
18:19 26.01.2011.

..a, Branitelje nam zatvaraju na Laznim optuzbama,..i n ikom nis´.., dok \"liberalni\" -homicí imaju 100% zastitu..., zbog \"violentnog-napada\"..bez Vazelina ??!!

DU
Deleted user
18:27 26.01.2011.

Izgleda da netko još nije skužijo da živimo u društvu koje prihvaća da mora štititi ratne zločince, koji imaju veća prava od onih koji su ubijeni, a oni koji su branili ovu državu nemaju prava. Jer da ih imaju, onda bi po EU zakonima mi bili zabit koja ne štiti ljudska prava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije