Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči drugog kruga izbora

Vučetić o Dalmatinskom proljeću: Što je više HDZ-ovaca na ulici, to je veći strah

Zadar: Atmosfera u izbornom stožeru SDP-a
Marko Dimic/PIXSELL
22.05.2021.
u 14:29

Marko Vučetić je sazvao konferenciju za novinare kako bi poslao još jednu političku poruku o „dalmatinskom proljeću"

Kandidat koalicije Srcem za Zadar, Marko Vučetić komentirao je subotnje stanje na zadarskom Trgu uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika Zadra. - To je homogenizacija HDZ-a koji uvijek nastane kao posljedica straha da će izgubiti svoje pozicije. Što je više HDZ-ovaca na ulici, to je strah veći uoči izbora u drugom krugu - kazao je Vučetić.

Što se tiče najavljenog sučeljavanje s Brankom Dukićem, ekskluzivno najavljeno na portalu zadarski.hr za ponedjeljak kazao je: "Da sam znao ne bi pristao jer to neće biti uživo, nego snimano, otkrio je Vučetić oblik političke borbe na epidemiološki način umjesto „face to face", piše portal 057info.hr.

Marko Vučetić je sazvao konferenciju za novinare kako bi poslao još jednu političku poruku o „dalmatinskom proljeću". Ono se događa rezultatima izbora prvog kruga u Splitu, Šibeniku i Zadru gdje se dogodila pojava Enia Meštrovića, za kojeg su, kako kaže Vučetić, izbori završili.

-  A pokazali kako su se građani odlučili za političku, a ne moralnu promjenu po kojoj bi se naknadnim dogovorima ti rezultati promijenili. Enio Meštrović nema nikakvog izbora osim da formira većinu u Gradskom vijeću i da ta većina bude antihadezeovska, izjavio je Vučetić na novinarski upit.

Prethodno je Vučetić uputio političku poruku građanima Zadra.

- "Dalmatinsko proljeće" je političko i demokratsko buđenje koje se očituje u otporu prema HDZ-ovom stranačkom i političkom omalovažavanju Dalmacije. Pokazali su to rezultati prvog kruga izbora, na kojim su birači izrazili protivljenje HDZ-ovoj vlasti i upravljanju Hrvatskom. Dogodio se to i u Zadru. Birači su pokazali da ne žele više biti prosjaci prema državnoj vlasti.  Plenković je u Zadar i ovaj tjedan došao kao gubernator, a grad je sveo na razinu prosjaka koji treba biti zahvalan onome što centralna država daje. Dalmatinsko proljeće je proljeće ravnopravnosti što bi se trebalo pokazati i u drugom krugu izbora - kazao je Vučetić.

Komentara 2

SK
Skeptik
12:51 23.05.2021.

Marko Vučetić... tko ga ne zna, skupo bi ga plaćao.

JA
jadnatikoza
17:20 22.05.2021.

SDP je mrtav, a i HDZ-u brod hrđa. Vrijeme je da beskorisne uhljebe pošaljemo u rotoparnicu povijesti i potrpamo lopine u zatvore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije