Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neosnovana

Vrhovni sud odbio žalbu Josipa Perkovića i potvrdio prvostupanjsku presudu

Josip Perković
Reuters/ PIXSELL
29.05.2019.
u 16:42

Vrhovni sud smatra da kazna dosuđena Perkoviću odgovara kazni koja se izriče za teško ubojstvo. Uz to zamjerili su zagrebačkom Županijskom sudu što Perkoviću nisu izrekli maksimalnih 40 godina zatvora

Vrhovni sud odbio je kao neosnovanu žalbu Josipa Perkovića, bivšeg šefa jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi, potvrdivši presudu zagrebačkog Županijskog suda, kojom je Perković osuđen na 30 godina zatvora.

Riječ je o kazni koju je Hrvatska preuzela od Njemačke, gdje je Perković osuđen na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u likvidaciji Stjepana Đurekovića. Kada je ta kazna usklađena s hrvatskim zakonima, prevedena je na kaznu zatvora od 30 godina, na što je Perkovićeva obrana uložila žalbu.

Vrhovni sud smatra da kazna dosuđena Perkoviću odgovara kazni koja se izriče za teško ubojstvo. Uz to zamjerili su zagrebačkom Županijskom sudu što Perkoviću nisu izrekli maksimalnih 40 godina zatvora. No na koncu su naveli da u taj dio presude nisu mogli intervenirati jer nije bilo žalbe DORH-a. Za istu stvar, Zdravko Mustač je na sudu u Velikoj Gorici osuđen na 40 godina zatvora.

Komentara 64

NE
Neo001
16:10 29.05.2019.

Hvala Njemačkoj koja je barem osudila dvojicu od tisuća titovih zločinaca koji zaslužuju doživotne kazne, jer UDBA čuva sve komunističkezločince od ruke pravde. Zato trebamo lustraciju, da istine o masovnim strašnim izločinima izađe na vidjelo.

DD
dobar.d
16:19 29.05.2019.

Pravda je dostižna, barem u ponekim slučajevima. Kad pravda pobijedi u ovako važnom slučaju, onda čovjek osjeti istinsko olakšanje. S presudom Perkoviću presuđeno je hrvatskoj UDBI, a koliko je UDBA i danas naša sudba (i naše prokletstvo) najbolje vam govori Lex Perković i ona Milanovićeva : "Nemojte tjerati medvjeda jer biste mogli istjerati iz šume KING KONGA!" Personifikacija čega je Milanovićev prijeteći KING KONG, ako ne duboke države (odnosno udbaško-komunističko-nelustriranog kadra)??? Neispoštovane su čak 3 rezlolucije Vijeća Europe o obvezi suočavanja i djelotvornog obračuna sa svim totalitarističkim režimima i mi se pravimo kao da se ništa nije dogodilo!!! Kao što se pravimo da nismo svjesni monstruoznosti toga da RH ne radi dovoljno na tome da se osude zločinci s Ovčare, da Srbija plati ratnu odštetu i da zločinci i zločini koji su počinjeni diljem Križnog puta budu na SVAKI način i u SVAKOM smislu, UVIJEK i SVUGDJE jednako energično osuđeni u javnom prostoru RH kao što su davno osuđeni i zločini ustaškog režima te da se napokon utvrdi (forenzički, povijesno dokumentacijski i na svaki drugi način) istina o jasenovačkom logoru tj. stvarni broj žrtava istog! Ne zaboravimo niti istinu o pogubljenju čitave bojne hrvatskih pravaša koji su u prvim godinama Domovinskog rata poginuli svi redom u sumnjivim okolnostima. Prvoosumnjičeni je prema mnogima Perković. Što je s Pupovčevom nerazješnjenom ulogom u zločinačkom umorstvu dr Šretera??? PERKOVIĆ = vrh sante zločina!!!

CR
crodux
17:17 29.05.2019.

zašto u naslovu ne piše; OSUĐEN ZA ZLOČIN....?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije