Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Urbana kultura

Vratolomije za otvaranje xSTatica

xtat
Foto: Ivana Ivanović/pixsell
1/9
28.05.2010.
u 19:00

Šušur u gradu potrajat će cijeli vikend, a završit će u nedjelju spektakularnim koncertom britanskoga drum 'n' bass sastava "Dub Mafia" u klubu O'Hara

Podjelom pečenih srdela i vina na splitskoj je rivi točno u podne počeo drugi festival urbane kulture "xSTatic". Šušur u gradu potrajat će cijeli vikend, a završit će u nedjelju spektakularnim koncertom britanskoga drum 'n' bass sastava "Dub Mafia" u klubu O'Hara.

– Prošle godine organizirali smo prvi festival urbane kulture i interes je bio velik pa vjerujem da će i ove godine biti tako. Vrlo smo zadovoljni lanjskim rezultatima jer smo na kraju dobili i nagradu internetske stranice grafiti.org – kazao je Frane Delić, jedan od organizatora.

Nakon ića i pića pred Splićanima se odigrao "Celebrity Break Death Match", a u 18 sati s vrha Marjana krenuli su skejteri. Organizirana je jedna od najzanimljivijih disciplina za njih, a riječ je o spustu od zastave na Marjanu do rampe u blizini vodospreme.

– U subotu i nedjelju ujutro umjetnici iz svih krajeva svijeta iscrtat će grafitima zidove na Osnovnoj školi "Split 3" – najavljuje Frane Delić.

Najveće zanimanje građani su pokazali za koncert Ede Maajke, koji bi se trebao održati večeras na tvrđavi na Gripama. Ulaznice za koncert već su jučer bile gotovo rasprodane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije