Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA NIJE MOGLO ZAMIJENITI NJEGOVU ZEMLJU

Vratio se iz Londona u BiH: Otišao sam kao seljak, vratio sam se kao lord

Rimski most na rijeci Bosni
Armin Durgut/PIXSELL
25.07.2022.
u 12:27

– Najviše mi je nedostajalo kvalitetnog vremena koje provodite s prijateljima ili obitelji jer u Londonu nemate za to puno vremena. Samim tim kvaliteta tog druženja je vremenski i sadržajem ograničena. Nigdje spokoja i zadovoljstva nema kao u BiH, ovakve kvalitete života drugdje nema – rekao je Sejfudin Hodžić

Sejfudin Hodžić nakon ratne golgote otišao je iz Bosne i Hercegovine u Englesku, ali pravi užitak i ljubav njemu dragih osoba, nisu mogle zamijeniti ni londonske funte. 

– Najviše mi je nedostajalo kvalitetnog vremena koje provodite s prijateljima ili obitelji jer u Londonu nemate za to puno vremena. Samim tim kvaliteta tog druženja je vremenski i sadržajem ograničena. Nigdje spokoja i zadovoljstva nema kao u BiH, ovakve kvalitete života drugdje nema. Da vi možete raditi i provoditi vrijeme sa svojom obitelji, a isto tako se družiti sa svojim prijateljima – rekao je Sejfudin za N1. 

Ipak, život u Londonu proširio mu je vidike, spoznao je tijekom boravka tamo prave vrijednosti života i ispričao anegdotu o profesoru koji ga je ispitivao o njegovu podrijetlu. 

– Ja onako posramljeno kažem da sam iz jedne male zemlje Bosne. Pa me pita jesam li iz glavnog grada. Ja kažem da nisam, nego iz jednog malog grada Zvornika. Pa kad me pitao jesmo li imali zemlje i stoke, ja onako posramljeno kažem da jesmo – sramota me, ja dijete sa sela. Kad sam sve to završio, on meni kaže: “Pa vi ste lord.” Meni onako čudno, kako sam lord. Prošlo je dugo vremena kada sam shvatio da u Engleskoj nije lako doći do vlasništva nad zemljom i otada često puta znam reći: “Otišao sam u London kao seljak, vratio se kao lord” – ispričao je. 

Sejfudin je tijekom svog života radio u mnogim sektorima, ali i u bankarskom sektoru. Novac koji je dobio nikad neće biti dovoljan za količinu stresa koju je proživio na poslu. 

– Radio sam na Piccadilly Circusu u centru Londona, ali stres je nemjerljiv, jer vi dnevno imate plasman kredita, kreditnih kartica u jednom danu. To je neizdrživo, tri mjeseca ako preživite u tom okružju, onda ste stvarno uspjeli. Dugo sam tu bio i taj stres je trajao neprestano. Bez obzira na to koliko zarađujete, to ne opravdava onaj stres zbog kojeg na kraju krajeva zdravlje ode – pojasnio je. 

S druge strane, idilično opisuje svoj trenutačni život u Bosni i Hercegovini kakvog, kako kaže, nigdje na svijetu nema. 

– Jutros sam u Bosni iz svoje kuće u miru, da ne kažem lordovski sa sela, krenuo iz Zvornika. Vozio se pokraj Drine, udisao čist zrak, svu tu ljepotu i, evo, došao sam sada na Bjelašnicu. Tu sam, i tu je takav mir da je to nevjerojatno – rekao je Hodžić.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
12:46 25.07.2022.

A da li bi imao takav mir, da nemaš zalihe funti? Drugačije bi ti doživljavao Bosnu da nemaš za kruh i mlijeko.

KP
Karlovacko pivo
12:47 25.07.2022.

E moj lord dali bi se ti vratio da je bilo isto stanje kao kad si otišao

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:23 25.07.2022.

Da se nisi vratio s parama, vratio bi se ti kao seljak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije