Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izdana žuta upozorenja

Vratilo se ljetno vrijeme, ali Vakula upozorava: Slijedi novi preokret

nevrijeme
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
28.08.2018.
u 11:32

Srijeda će donijeti još toplije vrijeme nego u utorak, mjestimice će čak biti i vruće, ali vrućine poput prošlotjednih više se neće ponavljati ove kalendarske godine

Nakon vikenda obilježenog promjenom vremena, a mjestimice čak i nevremenom, već u ponedjeljak u većini Hrvatske vratilo se pravo ljetno vrijeme s ipak hladnijim i svježijim jutrima nego li su bila posljednjih mjeseci. 

Zoran Vakula za HRT piše kako će sljedećih dana temperatura biti u stalnom porastu do petka, a svježe jutro može se očekivati u srijedu, stoga ne zaboravite koji sloj odjeće više u jutarnjim satima. 

Upozorenja za utorak 

U utorak će najviša dnevna temperatura biti oko 27°C, uz pretežno sunčano vrijeme sa slabim vjetrom u unutrašnjosti, dok će u Dalmaciji još biti  umjerene do jake bure te malo do umjereno valovitog mora. No, uz pretežno sunčano vrijeme i najvišu temperaturu oko 29 °C, bura se može očekivati u na sjevernom Jadranu, a DHMZ je na svojim stranicama izdao žuta upozorenja (potencijalno opasno vrijeme) za Kvarner, Velebitski kanal, sjevernu Dalmaciju, srednju Dalmaciju i južnu Dalmaciju.

Foto: DHMZ

Od srijede do petka toplije, a onda...

Srijeda će donijeti još toplije vrijeme nego u utorak, mjestimice će čak biti i vruće, ali vrućine poput prošlotjednih više se neće ponavljati ove kalendarske godine.

Žuta upozorenja DHMZ-a za srijedu izdana su samo za Velebitski kanal i južnu Dalmaciju. 

Foto: DHMZ
Nažalost, krajem četvrtka doći će do promjene vremena, a mogući su i zbog toga razni zdravstveni problemi. Ponovno oblačnije i nestabilnije, najprije uz pljuskove i grmljavinu samo u zapadnim i gorskim krajevima, a za vikend isto mogu očekivati i svi koji se zateknu duž Dalmacije, a za poseban oprez  moli se građane sjevernog Jadrana koji će već u srijedu navečer osjetiti buru, poručuje Vakula.

VIDEO Nevrijeme na Korčuli

Komentara 2

Avatar tigarbbb
tigarbbb
17:12 28.08.2018.

Čuj Vakula,molim te sami čemo vidjet kada će sunce sjati ili kiša padati.

MA
maltez
13:20 28.08.2018.

Vakula !!! To nam namjerno radiš!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije