Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAGDANI

Vodič za kupovinu gadgeta: Što kupiti vašim omiljenim tehnoljupcima?

Vodič za kupovinu gadgeta
Foto: PA/Pixsell
1/10
07.12.2018.
u 17:04

Bez obzira koliko gadgeta imali, ljubitelji tehnologije uvijek žele sve najnovije, baš zato ne trebate razbijati glavu što im kupiti.

Zaboravite čarape i veste pogledajte koji su najbolji pokloni za gadget freakove.

Za onog koji je uvijek u pokretu – akcijska kamera – svi imamo jednog takvog u društvu, znate ga, on trči prije posla jer poslije mora odraditi dionicu na biciklu, vikendom ne može na kavu prijepodne jer ima plivanje, a svaku drugu nedjelju je negdje na planinarenju. Kad se napokon zvijezde poslože i uspijete se naći, čeka vas sat vremena pregledavanja fotografija raznih zalazaka sunca na planinama, blatnih bicikala i mršavih ljudi u vrlo uskim kombinezonima, a svaka druga rečenica je „da si bar bio tamo“ ili „ne možeš dobiti dojam na slici“. Za njih je idealno rješenje akcijska kamera. Bilo da je postavi na volan bicikla ili na kacigu dok se slobodno penje, oni će imati uspomene za čitav život, a vi hrpu notificationa o novom videu na društvenim mrežama. Dodatni bonus su razni nastavci koji omogućuju da se kamera montira na auto, prsa, motor, psa...

Za ljubitelje osmjeha – Sonična električna četkica za zube – bilo da se radi o selfijima, prvom spoju, razgovoru za posao ili o bijelim zubima, lijepi osmijeh otvara mnoga vrata. Osim redovne kontrole kod zubara, za lijepi osmijeh treba redovno održavati oralnu higijenu: prati zube 2 puta po dvije minute dnevno, pažljivo proći sve površine, ne pritiskati jako, ali ne ni preslabo, očistiti jezik, paziti na zdravlje desni i problematična područja. Srećom, Philips ima idealan gadget za to.

Foto: Philips

Sonicare DiamondClean Smart je najbolja četkica za zube koja pruža sveobuhvatnu oralnu higijenu, a sve „kontrolirate“ mobitelom. Da, nema više razmišljanja koliko dugo treba prati zube i je li sve dobro očišćeno, zahvaljujući pametnom lokacijskom senzoru i ostalim pametnim stvarčicama, četkica sama:

  • prati mjesta četkanja,
  • označava propuštena mjesta,
  • pomaže da ublažite agresivno četkanje,
  • glave četkice automatski odabiru optimalne postavke,
  • upozorava vas kad previše jako pritišćete,
  • vraća vas na mjesta koja ste propustili za 100 % pokrivenosti

Osim zahvaljivanja na najboljoj četkici svaki put kada se vidite, pripremite se i na vječito fotkanje za društvene mreže s osmjehom od uha do uha.

Za zimogroznog – promijenite vašem zimogroznom prijatelju život iz temelja i omogućite mu praktičnost pokretanja grijanja njegovim mobilnim telefonom. Osim što će uštedjeti na grijanju jer više neće cijele dane grijati dom dok je na poslu, moći će se pohvaliti još jednim super gadgetom u kolekciji. A, još kad shvati da može termostat kontrolirati pametnim satom, neće više ni ustajati s trosjeda da dohvati telefon.

Za high tech kuhara – pametna vaga – vage su inače osnovni alat u svakoj kuhinji, ali vaga koja komunicira s receptima na mobitelu i tabletu, to je nešto drugo. Svejedno je radilo se o početniku ili iskusnom gurmanu, ljubitelj gadgeta će znati cijeniti ovakav poklon s kojim neće morati razmišljati o savršenim omjerima ili prilagođavanju broju osoba, samo će uživati u kuhanju.

Foto: Shutterstock

Za špiju – dron – vaš frend špija je neizostavni član družine, uvijek ima svačiji broj telefona, zna što će se dogoditi u idućoj epizodi „Gospodina savršenog“ (iako nikad ne gleda reality), a i voli znati tko mu se šulja oko kuće ili kvartu. Prošli su dani dalekozora i teleskopa, gadgeti su tu da nam olakšaju život i kupovinu poklona pa mu pružite mu sate i sate zabave darom s kojim će moći uvijek biti na visini zadatka.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Za vječito dijete – robot – ima li bolje situacije nego da ste gladni ili žedni, a vaš privatni R2D2 vam donese nešto iz frižidera. Roboti su nam oduvijek bili predmeti želja, a s današnjom tehnologijom postaju sve bolji i dostupniji svima. Ako ne znate kojeg bi izabrali, Star Wars postava je uvijek dobra ideja: R2D2, C3PO, BB8. Morat ćemo se ipak strpjeti  dok ne dobiju sve funkcionalnosti  iz filmova ali do onda, da parafraziramo Obi-Wan Kenobija, ovo su droidi koje tražite.

Foto: PA/Pixsell

Za vlasnika ljubimca – gps tracker – možda volimo naše ljubimce malo previše, ali nema veze. Svaki ljubitelj životinja je bar jednom protrnuo kad je shvatio da mu je kućni ljubimac nestao iz vidokruga i ne odaziva se na pozive. Od silnih gadgeta prilagođenih psima, mačkama i ostalim ljubimcima, mi za poklon ipak predlažemo gps ogrlicu. Tako će uvijek znati je li mačak kod susjede preko ceste ili je malo produžio u dužu šetnju. Dovoljan je samo pogled na mobilni telefon i panici nema mjesta.

Foto: Shutterstock

Za audiofila – bluetooth zvučnik – svaki audiofil će vam reći da ništa ne može zamijeniti njegove dvometarske zvučnike iz dnevne sobe ili pojačalo koje zauzme pola gepeka u autu. Sve dok ne shvati da je većinu vremena negdje vani i da je osuđen na zvuk s mobitela. Za njih je odlično rješenje bluetooth zvučnik. Iz godine u godinu postaju sve bolji, raspon je širok. Jednom kad se naviknu na zvuk, neće se odvajati od njega, a vi ćete biti sigurni da će dobra glazba biti zajamčena svaki put.

Za trkača – pametni sat/narukvica – trčanje je megapopularno i sigurno vam se većina društva okušalo u savladavanju 5, 10 i 21 km utrke. Barem dok nije zahladilo pa su objesili tenisice o klin do prvih lijepih dana. Za one hard core trkače koji ne preskaču trening ni za najgorih zimskih dana nikada dosta gadgeta koji će im pomoći da poboljšaju osobni rekord ili se pripreme za utrku života. Za njih je idealan pametni sat ili narukvica koji će im u stvarnom vremenu pokazivati sve bitne informacije, od prijeđenih kilometara i tempa do temperature i potrošenih kalorija. Dodatno sinkroniziranje s društvenim mrežama i uspoređivanje s prijateljima trkačima samo je dodatni bonus koji će ih tjerati da budu što bolji. A, i većina dobro izgleda tako da će ih sigurno htjeti nositi i dok ne trče.

Sadržaj omogućio Philips

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije