Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedna 700.000 eura

Vlasnik nasukane jahte na Krku je bogati slovenski poduzetnik: Osuđen je na zatvorsku kaznu

Gliser Pomorske policije u Kvarnerskom zaljevu
Goran Kovacic/PIXSELL
05.07.2023.
u 12:16

Motorna jahta Tomy, dužine 11,6 metara zbog zasad nepoznatog razloga cijelom dužinom trupa nasukala se na stjenovitu obalu otoka Krka

U subotu iza 22 sata zaprimljena je dojava o pomorskoj nesreći motorne jahte, kod ulaza u marinu Punat, na otoku Krku. Motorna jahta Tomy, dužine 11,6 metara zbog zasad nepoznatog razloga cijelom dužinom trupa nasukala se na stjenovitu obalu otoka Krka. Na jahti slovenske zastave u trenutku nesreće bilo je šest osoba, svi državljani Slovenije, uključujući i voditelja, ujedno vlasnika jahte. Nitko nije ozlijeđen.

VEZANI ČLANCI:

Kako javlja 24ur vlasnik nasukane jahte je Tomaž Ročnik, inače osuđivani poduzetnik. Jahta je u međuvremenu uz pomoć dizalice podignuta i odvezena, njezina vrijednost procijenjena je 700.000 eura. Ne zna se gdje, kao ni kakva je šteta nastala na plovilu. Ročnik je jahtu kupio lani u svibnju, kada je bio usred sudskog spora. Kako danas javlja Necenzurirano, Ročnik navodno ima vilu na Krku samo nekoliko stotina metara od plaže. 

Ročnik je svojedobno uvrštavan među najbogatije Slovence, a osuđen je na zatvorsku kaznu u slučaju propale tvrtke Klasje iz Celja te zbog zloporabe položaja u tvrtkama Toming Consulting i Millcom Skupina. Ročnik je kontrolirao i mrežu građevinskih tvrtki, pekara i tvrtki za nekretnine, a nakon stečaja Probanke 2013. nekoliko je njegovih tvrtki završilo u stečaju.

Unatoč osudi, Ročnik još nije na izdržavanju zatvorske kazne jer su on i njegov suosuđenik predložili alternativnu kaznu o kojoj sud još nije odlučio.

Video: Natpis u Tučepima ostavio u nevjerici turiste iz Mostara: 'Tko nema para, bez njega se može'

Ključne riječi

Komentara 1

HE
Hecata
09:40 07.07.2023.

Zašto naša država toliko pati da su stranci vlasnici nekretnina u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije