Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomorske nesreće

U makarskoj luci jahta oštetila brodice, a druga se nasukala na Krku iz nepoznatog razloga

Makarska: Pogled na novoizgrađeni dio
Zvonimir Barisin/PIXSELL
02.07.2023.
u 17:57

Na Krku je na jahti slovenske zastave u trenutku nesreće bilo je šest osoba, svi državljani Slovenije, uključujući i voditelja, ujedno vlasnika. Nitko nije ozlijeđen. U Makarskoj je voditelj motorne jahte pokušao isploviti sa veza benzinske postaje, no udario je u brodice na vezu te ih oštetio.

Veća motorna jahta oštetila je nekoliko brodica u makarskoj luci, a na Krku je motorna jahta cijelom dužinom nasukana na obali, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo mora i prometa te dodalo kako su za vikend obavljena i dva hitna prijevoza pacijenata sa otoka na obalu. 

Pacijenti su sa otoka na obalu prevezeni u zadarskom i dubrovačkom arhipelagu. U makarskoj luci je voditelj motorne jahte "BLUE ANGEL", duljine 36,39 metara, talijanske zastave nakon uzimanja goriva pokušao isploviti sa veza benzinske postaje, no zbog nedovoljnog opreza pri manevriranju je udario u brodice na vezu.

 Preliminarnim očevidnim ustanovljena su oštećenja na pet brodica. U nesreći nema ozlijeđenih, niti onečišćenja mora i morskog okoliša. Voditelju brodice, državljaninu Italije, iz nadležnosti Lučke ispostave Makarska izdan je prekršajni nalog. U subotu iza 22 sata zaprimljena je dojava o pomorskoj nesreći motorne jahte, kod ulaza u marinu Punat, na otoku Krku.

POVEZANI ČLANCI:

 Prvi je na mjesto nesreće, predio Prniba na oko 300 metara od ulaza u marinu, pristigao mještanin N.B., hrvatski državljanin, koji je iskazao nesebičnu pomoć u komunikaciji sa članovima posade te njihovom prijevozu kopnom, s obzirom da je pozicija nasukanja sa morske strane nepristupačna zbog pličine i oštrih podmorskih hridi.

Motorna jahta „TOMY“, dužine 11,6 metara zbog trenutno nepoznatog razloga cijelom dužinom trupa nasukana je na stjenovitu obalu otoka Krka. Na jahti slovenske zastave u trenutku nesreće bilo je šest osoba, svi državljani Slovenije, uključujući i voditelja, ujedno vlasnika jahte. Među kojima nitko nije ozlijeđen.

Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje, a očevid o uzrocima te pomorske nesreće preuzela je Lučka kapetanija Rijeka, u suradnji sa Lučkom ispostavom Punat. U Ministarstvu kažu da će se tijekom nedjelje pristupiti  pripremi za komercijalno odsukavanje i tegalj motorne jahte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije