Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada radi na demografiji

Murganić najavila izmjene Zakona o dječjem doplatku

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.03.2018.
u 11:23

Murganić je novinarima pred Banskim dvorima izjavila kako prijedlog o posebnom Ministarstvu demografije postoji još od konstituiranja Vlade, međutim Vlada je drugačije ustrojena

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić komentirala je u četvrtak prijedlog predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović o izdvajanju ministarstva demografije, rekavši da na pitanju demografije moraju raditi i rade svi Vladini resori, što koordinira Vijeće za demografiju revitalizaciju.

Murganić je novinarima pred Banskim dvorima izjavila kako prijedlog o posebnom Ministarstvu demografije postoji još od konstituiranja Vlade, međutim Vlada je drugačije ustrojena. Demografija je pitanje svih resora, i na horizantolnoj razini i na lokalnoj, pojasnila je. "Ako bi i postojalo samostalno ministarstvo, ono samo ne može provoditi politike ako cijelo društvo u tome ne sudjeluje. Bez obzira kako je ministarstvo organizirano, sam projekt i sve aktivnosti vezane za demografiju prolaze kroz Vijeće za demografsku revitalizaciju u kojem su predstavnici ministarstava", istaknula je Murganić.

To je organizacijsko pitanje, međutim način rada i problematika su uglavnom isti. "Hoće li u budućnosti biti drugačije ne mogu predvidjeti, ali za sada postoji međuresorna suradnja koju koordinira Vijeće", dodala je. Murganić kaže kako nove demografske mjere imaju dobar odjek na terenu. "Veliki je interes za natječaje koji su usmjereni na povlačenje sredstava za obnovu vrtića i program rada vrtića u dvije smjene, koji ide iz sredstava EU fondova, a prikazujemo ih kroz projekte u cijeloj Hrvatskoj i imaju dobar odjek", rekla je.

Najavila je izmjene Zakona o dječjem doplatku kojima će se omogućiti da taj doplatak koristi veći broj obitelji, te poručila da će se lanjske mjere za povećanje rodiljnih i roditeljskih naknada nastaviti u istom opsegu i ove godine.

Komentara 2

IC
ICCO
15:27 29.03.2018.

Danas članak o mladima koje vrbuju irske firme i nude 3-4 puta vece plaće i neuporedivo bolje uvijete rada. Kod nas izgleda nitko istini ne zeli pogledati u oči nego cipelari one koje su mediji proglasili Pedrom i Pedritom.

LA
larala
12:39 29.03.2018.

murgicka vec 6 mj. najavljuje jedno te isto i nikako da krene u realizaciju...slijedom toga, ocekujem ponovnu najavu izmjena zakona o DD , i tako u nedogled....kad god vlada izgubi potporu javnosti a, vladajucu stranku postane strah za gubitak fotelja...pricee o novim zakonima krenut ce ispocetka...ako radi niceg drugog, onda za malo plašenja javosti i dokazivanja moci našeg dragog premijera koji se ponaša kao razmaženo derište koje kad ne dobije milom novu igracku, onda najprije krene s ulizivanjem a, na kraju vjerojatno i dokazivanjem moci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije