Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razmjerno glasovima

Vlada otkrila koliko će predsjednički kandidati dobiti za izbornu promidžbu

Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.11.2014.
u 11:45

Kandidat koji dobije najveći broj glasova dobije naknadu troškova od milijun kuna

Vlada je na današnjoj sjednici donijela službenu odluku o održavanju predsjedničkih izbora 28. prosinca, a eventualni drugi krug bit će 11. siječnja.

– Odluka će stupiti na snagu 24. studenog – kazao je ministar uprave Arsen Bauk.

Donijeta je i odluka o visini naknade troškova izborne promidžbe:

Naknada troškova izborne promidžbe za izbor predsjednika Republike u iznosu od milijun kuna raspoređuje se kandidatima koji dobiju najmanje 10% važećih glasova birača, razmjerno dobivenim glasovima, a visina naknade za najveći broj dobivenih glasova kandidata određuje se u iznosu od milijun kuna za prvi izborni krug.

Naknada troškova izborne promidžbe u sljedećem krugu izbora raspoređuje se kandidatima koji su ušli u drugi krug razmjerno dobivenim glasovima, a visina naknade za veći broj dobivenih glasova kandidata u sljedećem krugu izbora određuje se u iznosu od 20% naknade od milijun kuna.

– Određuje se da kandidat koji dobije najveći broj glasova dobije naknadu troškova od milijun kuna, a ostali kandidati koji su dobili više od 10 posto glasova, razmjerno broju dobivenih glasova u odnosu na prvog kandidata, u drugom krugu dobivaju 20 posto od iznosa naknade utvrđene u prvom krugu, objasnio je Bauk.

>> Izbori moraju početi 30 dana do kraja mandata, ne i dovršiti se

>> Datum 11. siječnja nije ustavan, tvrdio je Arlović još 2004.

Komentara 12

EK
ekipaizportuna
11:53 20.11.2014.

Muljate i petljate radite sve da onemogućite glas ljudi iz dijaspore u koji ih je Vaša nesposobnost poslala! Znate li kako je tužan život vani? Otišli smo zbog Vas Josipoviću i Milanoviću. Napravit ću sve da dam glas Kolindi pa makar morao kredit dignut! Nisam adezeovac, ali s Kolindom do kraja!

KA
kaleticamojamala
11:57 20.11.2014.

Sad glas Kolindi, a onda Picula vrati se! Nikad više Josipović i Milanović

LJ
ljubavizloba
11:58 20.11.2014.

Predsjedniče Josipović i Premijeru Milanović hvala i doviđenja. Sad dajem glas Kolindi, a onda se nadam da Picula preuzima kormilo SDP-a inače se isčlanjujem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije