Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada od Hrvatskih voda zatražila očitovanje o aferi "safari"

Nakon što je USKOK jučer donio nalog o provođenju istrage protiv direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarića zbog sumnje da je primao mito i zlouporabe položaja i ovlasti, Vlada traži odgovore
23. ožujka 2011. u 17:05 12 komentara 11 prikaza
\'namibia7_nnn_unu_180311\' zoran crnekovic, jadranko husaric
Foto: Arhiva VL

Dan nakon što je USKOK jučer donio nalog o provođenju istrage protiv direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarića i dvoje njegovih poslovnih partnera zbog sumnje da je trojac počinio niz kaznenih djela, između ostalog primanja i davanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti, Vlada je danas od Hrvatskih voda zatražila da se očituju oko cijelog slučaja vezanog za aferu "safari".

Podsjetimo, riječ je o Husarićevu lovačkom safariju u Namibiji gdje je boravio na račun vlasnika tvrtke Proning DHI koja često posluje s Hrvatskim voda.
Spomenutu aferu javnosti je otkrio Večernji list još prošlog tjedna.

Uz Husarića istraga je pokrenuta i protiv Božidara Deduša, vlasnika Proninga DHI, te Zorana Crnekovića, direktora Vodoprivrede Lonja – Zelina, tvrtke koja također često dobiva unosne poslove od Hrvatskih voda. Crnekovića i Deduša USKOK tereti da su direktoru Hrvatskih voda ponudili da će mu podmiriti troškove putovanja u Namibiji (rujan 2009.) kao i troškove dopreme lovačkih trofeja iz Namibije u Hrvatsku.

Zauzvrat su od Husarića zatražili da i dalje njihovim tvrtkama osigurava poslove s tom državnom tvrtkom. Husarić je na taj “dil” i pristao. 

 

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
  • omer:

    Dali ima uopče u našoj državi ijedna firma , ili ustnova , ili bilo koja udruga, pa čak i karitasove udruge a da nisu korumpirane. Ne mogu se ni jedne novine ili bilo koji mediji pogledati a da prva vijest ... prikaži još! nije korupcija , pljačka, kriminal i sve ono najgore što nas može zadesiti (osim elementarnih nepogoda) to je strašno, pa dokle če to tako?

  • JobMob:

    Razapeli čovjeka zbog parsto eura,a zaboravili na Kalmetu i Milinovića koji peru milijarde.Jučer uhićen HSS-ovac Šafer,dir. Vupika.HDZ svim silama na HSS jer ne želi potpisati predizborni sporazum.Sramota,a HSS o svemu šuti zbog smrada Pankija koji je u talu s premijerkom.Katastrofa!!!

  • -obrisani-:

    A što im iz Hrvatskih voda mogu reći? Bolje da pitaju potpredsjednika Sabora Friščića, saznat će puno više, pogotovo ako to ispitivanje prepuste stručnoj osobi iz DORH-a......