Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK-ova istraga

Vlada od Hrvatskih voda zatražila očitovanje o aferi "safari"

\'namibia7_nnn_unu_180311\' zoran crnekovic, jadranko husaric
Arhiva VL
23.03.2011.
u 17:05

Nakon što je USKOK jučer donio nalog o provođenju istrage protiv direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarića zbog sumnje da je primao mito i zlouporabe položaja i ovlasti, Vlada traži odgovore

Dan nakon što je USKOK jučer donio nalog o provođenju istrage protiv direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarića i dvoje njegovih poslovnih partnera zbog sumnje da je trojac počinio niz kaznenih djela, između ostalog primanja i davanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti, Vlada je danas od Hrvatskih voda zatražila da se očituju oko cijelog slučaja vezanog za aferu "safari".

Podsjetimo, riječ je o Husarićevu lovačkom safariju u Namibiji gdje je boravio na račun vlasnika tvrtke Proning DHI koja često posluje s Hrvatskim voda.
Spomenutu aferu javnosti je otkrio Večernji list još prošlog tjedna.

Uz Husarića istraga je pokrenuta i protiv Božidara Deduša, vlasnika Proninga DHI, te Zorana Crnekovića, direktora Vodoprivrede Lonja – Zelina, tvrtke koja također često dobiva unosne poslove od Hrvatskih voda. Crnekovića i Deduša USKOK tereti da su direktoru Hrvatskih voda ponudili da će mu podmiriti troškove putovanja u Namibiji (rujan 2009.) kao i troškove dopreme lovačkih trofeja iz Namibije u Hrvatsku.

Zauzvrat su od Husarića zatražili da i dalje njihovim tvrtkama osigurava poslove s tom državnom tvrtkom. Husarić je na taj “dil” i pristao. 

 

Komentara 12

OM
omer
18:17 23.03.2011.

Dali ima uopče u našoj državi ijedna firma , ili ustnova , ili bilo koja udruga, pa čak i karitasove udruge a da nisu korumpirane. Ne mogu se ni jedne novine ili bilo koji mediji pogledati a da prva vijest nije korupcija , pljačka, kriminal i sve ono najgore što nas može zadesiti (osim elementarnih nepogoda) to je strašno, pa dokle če to tako?

JO
JobMob
18:45 23.03.2011.

Razapeli čovjeka zbog parsto eura,a zaboravili na Kalmetu i Milinovića koji peru milijarde.Jučer uhićen HSS-ovac Šafer,dir. Vupika.HDZ svim silama na HSS jer ne želi potpisati predizborni sporazum.Sramota,a HSS o svemu šuti zbog smrada Pankija koji je u talu s premijerkom.Katastrofa!!!

OB
-obrisani-
17:36 23.03.2011.

A što im iz Hrvatskih voda mogu reći? Bolje da pitaju potpredsjednika Sabora Friščića, saznat će puno više, pogotovo ako to ispitivanje prepuste stručnoj osobi iz DORH-a......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije