Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽAT ĆE SE 16. SVIBNJA

Vlada 15. travnja raspisuje izbore

Glasanje
Josip Regovic/PIXSELL
26.03.2021.
u 19:34

Plenković: Izbori će biti, kako je zakonom i predviđeno, 16. svibnja u prvom krugu i 30. svibnja u drugom krugu

Lokalne izbore, koji će se po zakonu održati u nedjelju 16. svibnja, Vlada će raspisati tek na sjednici 15. travnja, samo dan prije isteka za to predviđenog zakonskog roka.

Najavio je to danas premijer Andrej Plenković, reagirajući na izjavu SDP-ova zastupnika Arsena Bauka koji je Vladu pozvao da već ovoga tjedna raspiše izbore, ukoliko ih ne planira odgoditi.

– Ako nećete odgađati izbore, raspišite ih u četvrtak a ako ćete ih odgađati barem to kažite sada – kazao je Bauk tri dana ranije, na što je Plenković uzvratio optužbama da oporba izmišlja teze o odgodi izbora.

– Izbori će biti, kako je zakonom i predviđeno, 16. svibnja u prvom krugu i 30. svibnja u drugom krugu – poručio je Plenković, ocijenivši kako oporba pati od posttraumatskog sindroma zbog loših rezultata na parlamentarnim izborima lani u srpnju.

Zakon o lokalnim izborima, inače, propisuje da ih Vlada mora raspisati najmanje 30 dana prije održavanja, što znači da je 16. travnja zadnji rok za to, a odugovlačenje gotovo do isteka roka moglo bi biti posljedica činjenice da su u saborsku proceduru danas upućene zakonske izmjene koje će zabraniti kandidiranje svima pravomoćno osuđenima na zatvorsku kaznu veću od šest mjeseci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije