Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon pijavice

Virovitički vatrogasci traže pomoć u popravljanju spremišta

nevrijeme
Foto: Marija Lovrenc/VLM
1/2
13.11.2013.
u 14:02

Javnoj vatrogasnoj postrojbi spremište oštećeno u jakom nevremenu početkom studenoga, nedostaje im 100.000 kuna za popravke, pa mole dobre ljude za pomoć

Kada drugima treba pomoć, dolaze za nekoliko minuta, a sada su oni koji traže pomoć drugih i zahvaljuju svima koji će se odazvati. Riječ je o Javnoj vatrogasnoj postrojbi u Virovitici, kojoj je nevrijeme s početka studenog odnijelo limeno krovište sa spremišta za vozila i servis, uništilo vrata i oštetilo vozila. Šteta koju im je nevrijeme prouzročilo procjenjuje se na oko 300.000 kuna, no trenutno nema dovoljno novca za sve popravke.  

- Veći dio popravaka podmirit će grad, oko 200.000 kuna. Raspisan je javni natječaj za izvođača radova i kada prođe zakonska procedura, trebali bi krenuti sa popravcima krovišta, možda već i ovaj tjedan. No unatoč tome nedostaje  nam oko 100.000 kuna kako bismo mogli raditi u punom kapacitetu – kaže Ante Tutić, zapovjedik JVP-a Virovitica.

Pod vedrim nebom zbog uništenog krovišta na spremištu je i obližnja prostorija za servis. Kako vatrogasci zarađuju za potrebe službe servisom vatrogasnih aparata, ova dohodovna djelatnost stavljena im je do daljnjeg na čekanje.

– Htjeli smo sami uložiti u popravke, no sada nemamo gdje popravljati aparate i dodatno zaraditi koju kunu, pa molimo sve one koji mogu, neka se uključe i pomognu nam. Hvala od srca, znamo to cijeniti  – ističe A. Tutić.

U pomoć je dosad priskočilo poduzeće Vatropromet d.o.o. iz Zagreba, sa oko 10.000 kuna, a pomoć je obećala i Državna služba za zaštitu i spašavanje, zadužena za vatrogastvo. No unatoč tome, nedostajat će novca za cjelokupnu sanaciju štete pa virovitički vatrogasci pozivaju one koji mogu da novčano pomognu u nabavi sredstava, uplatom na račun gradske riznice, IBAN broj: HR5523600001849100001, te da uplatu povežu pozivom na broj: HR64   7730-32826-66312.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije