Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u samo nekoliko minuta

Pijavica vatrogascima odnijela limeni krov i razbila vrata

nevrijeme
Foto: Marija Lovrenc/VLM
1/4
03.11.2013.
u 22:45

Vjetar je sa župne crkve sv. Roka u Virovitici uoči večenje svete mise odnio dio oluka i krovišta koje je i prije stradalo u sličnom nevremenu.

Nevrijeme je u nedjelju oko 18 sati zahvatilo Virovitičko-podravsku županiju, praćeno snažnim vjetrom i kišom. U Virovitici je nešto iza 18 sati pijavica poharala područje bivše vojarne i najviše štete napravila Javnoj vatrogasnoj postrojbi, gdje je na garaži podigla krovište, uništila dvoja vrata te oštetila jedno vozilo.

-  Prema prvim procjenama, mi smo zasad najgore prošli. Nama je pijavica u samo nekoliko minuta odnijela limeni krov kao da je od papira. Dijelovi krova su i u drugim ulicama i sva sreća na nitko nije ozlijeđen. Kolika je točno šteta znat ćemo ujutro kada krenemo u sanaciju - kazao je Ante Tutić, zapovjednik JVP-a u poplavljenoj garaži.

Nedugo nakon pijavice vatrogasci su ostali bez električne energije jer je kiša, koja je padala kroz otvoreno krovište, dospjela i do instalacija.

Unatoč tome odradili su sve nužne intervencije. Uglavnom su se odnosile na uklanjanje drveća koje je vjetar iščupao i bacio na prometnice, odlomljene grane, nešto crijepova što je padalo sa kuća. Vjetar je sa župne crkve sv. Roka u Virovitici uoči večenje svete mise odnio dio oluka i krovišta koje je i prije stradalo u sličnom nevremenu. Srećom, od crijepova što su sa krova pali tik uz ulaz u crkvu nitko nije stradao.

Polomljeno drveće stvorilo je probleme i na prometnicama u Pitomači i Rogovcu. U Kladarama je pijavica oštetila benzinsku postaju. Dio naselja nakratko je bio i bez struje.

O šteti koju je prouzročilo nevrijeme znat će se više tijekom ponedjeljka.

Je li i vaše mjesto pogodilo nevrijeme? Šaljite nam fotografije i videa na javi@vecernji.net

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije