Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP

Vinković: Ostat će nam jedino da proizvodimo trave

Zoran Vinković
Vl
13.09.2010.
u 12:34

Gotovo 70 posto površina u vlasništvu države nije pripremljeno za novi sustav proizvodnje i ostvarivanje poticaja, smatra Vinković.

Hrvatsku poljoprivrednu politiku vode uvozni, trgovački i drugi politički lobiji kojima je interes dotući našu poljoprivredu i napuniti svoj džep - poručio je SDP-ov saborski zastupnik Zoran Vinković danas u Osijeku na konferenciji za novinare nazvanoj “Ulazak Hrvatske u EU - propast hrvatske poljoprivrede?”. Naša poljoprivreda, istaknuo je, nije pripremljena za ulazak u EU, a “za to su krivi Vlada i ministarstvo”.

– Gotovo 70 posto površina u vlasništvu države nije pripremljeno za novi sustav proizvodnje i ostvarivanje poticaja. Zemljište nije ni geodetski izmjereno, a objekti nemaju građevinske dozvole - kazao je. Jasno mu je, dodao je, da uvozimo banane, ali ne shvaća zašto uvozimo “staro meso od gotovo 250 milijuna dolara koje nije kontrolirano i odmrznuto je deset puta”. Ne trebamo čekati ulazak u EU da bismo vidjeli kako će poljoprivreda doživjeti udarac jer udarce, smatra on, već prima.

– Ostat će nam jedino mimo zakona proizvoditi određene trave koje služe za bolesne umove i stvaranje ljepše slike u Hrvata - rekao je Vinković, dodajući da nije za dekriminalizaciju droga.

Seljaci nisu u postojećim uvjetima sposobni proizvoditi, poručio je Matija Brlošić iz udruge Brazda.

– Kapitalna ulaganja kasne po dvije godine, a 50 posto naše investicije završilo je u bankama, i to stranim - rekao je Brlošić. Seljaci će uskoro u Bruxelles kako bi pokupili iskustva drugih europskih proizvođača.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
07:23 15.09.2010.

Trava je zdrava Hr narode : slobodno jedite travu koja raste oko vas,za sada još ne naplaćujemo na nju porez Mi mislimo na vas Glasajte za nas

S9
stric 90
22:59 13.09.2010.

Vinković drmne na saborskoj blagajni 20 000KN na ime putni troškova i kad su ga ulovili dođe mrtav-ladan i vrati to šta je skupio. Kaže da nije zna da nema pravo drmnit te novce. KOLIKON PUTA JE UZEO A DAA NIJE ZNAO DA NEMA PRAVO, A NIKO GA NIJE PRIJAVIO......... A moralna čovika......divota!

VU
vucko
13:07 13.09.2010.

Pa mi vec godinama pregovaramo za ulazak u EU a seljaci tek sada tvrde da nisu informirani ? Pa gdje su bili svih ovih godina ? Znam da puno vremena sprovode na cestama i na blokadama , a ne na poljima !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije