Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vinkovci proslavili Dan grada

Tom su prigodom uručena priznanja Vinkovčanima i onima izvan Vinkovaca, koji su učinili dobro za grad
19. srpnja 2013. u 14:58 0 komentara 352 prikaza
Dan Vinkovaca
Foto: ' '

Polaganjem cvijeća na Gradskom groblju i svečanom sjednicom Gradskog vijeća, obilježen je Dan grada Vinkovaca koji se proslavlja na blagdan sv. Ilije Proroka, zaštitnika Vinkovaca.

Tom su prigodom uručena priznanja Vinkovčanima i onima izvan Vinkovaca, koji su učinili dobro za grad. Franc Schmidt iz Goopingena u Njemačkoj, dobitnik je zlatne plakete Grb grada Vinkovaca za humanitarni rad i organiziranje pomoći Vinkovcima za Domovinskog rata, Vladimir Ćirić za kultuno-pedagoški rad, Zvonimir Harhaj za povijesno-arheološku djelatnost, Vinkovački šokački rodovi za očuvanje i promicanje baštine, Zlatko Markasović za rezultate u sportu, Vinkovački plivački klub za 70 godina postojanja i časna sestra Berhmana Katić za humanitarni rad i organiziranje pomoći siromašnima.

Pozdravljajući brojne goste na svečanoj sjednici, Luka Burilović, predsjednik Gradskog vijeća je podsjetio da Vinkovci slave Dan grada prvi put od kada je Hrvatska ušla u Europsku uniju.

- Jedan smo od najstarijih europskih gradova, naša povijest je duga 8.000 godina i kroz turističku djelatnost i, naravno, gospodarstvo, moramo razviti ovaj europski gradić Zato osnivamo Agenciju koja je ključ za otključavanje vrata EU koja će nam pomoći u razvioju - rekao je Luka Burilović, a gradonačelnik Mladen Karlić je rekao kako gardska vlast mora stvoriti uvjete da ljudi bvolej svoj grad i ponose se njime.

Župnik vinkovački, mons. Tadija Pranjić je podsjetio na poginule branitelje \"koji su omogućili da sam ja ovdje i vi ispred mene\" te da \"ova ravnica krije još mmnoge tajne\" jer \"majke traže još 464 svoja sina\" u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

>> Počinje izgradnja Centra za konverziju u Vinkovcima

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.