Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziva na 'privođenje pravdi'

Vidović Krišto optužila premijera za namještanje natječaja: 'Hoće li USKOK uhititi i Plenkovića?'

Zagreb: Karolina Vidović Krišto o aferi s vjetroelektranama Krš-Pađane
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
02.07.2021.
u 15:17

Upitala je zašto je uhićen samo jedan vlasnik tvrtke zbog manipulacija s adventskim kućicama, a nisu još trojica koji su radili identične stvari

Nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto iznijela je u petak u Saboru tvrdnju da je predsjednik Vlade namjestio natječaj za glavnog urednika HTV-a Bačića i upitala hoće li Uskok uhititi premijera Plenkovića kao i Anu Stavljenić Rukavina zbog sumnje za natječaj za bolnicu Srebrnjak.

"Tko je namjestio natječaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića koji je također uhićen, njegove ga kvalifikacije sigurno nisu izabrale", rekla je Vidović Krišto.

Zaključuje da je "dakle netko manipulirao", i tvrdi da je "u ovom slučaju to Andrej Plenković”.

Vidović Krišto je također ustvrdila da je predsjednik Vlade Plenković namjesto natječaj i upitala - 'hoće li USKOK uhititi i Plenkovića'.

Nadalje je upitala zašto je uhićen samo jedan vlasnik tvrtke zbog manipulacija s adventskim kućicama, a nisu još trojica koji su radili identične stvari. „Jedan od njih je sin zagrebačkog moćnika Duška Ljuštine”, kaže Vidović Krišto.

Poziva i na daljnje 'privođenje pravdi'. 

Prema riječima Vidović Krišto, "u Hrvatskoj će suzbijanje korupcije početi kada pravdi budu privedeni oni koji blokiraju rad pravosuđa, konkretno, Mladen Bajić, Dinko Cvitan, Zlata Hrvoj Šipek, Ivo Josipović, Andrej Plenković, Vladimir Šeks i ostali”.

Na uhićenja Uskoka se referirala i Marijana Puljak (Centar) rekavši da je HRT potrebno reformirati i reorganizirati jer je, kako smatra, 'postao glasilo stranke na vlasti'.

Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) u slobodnom govoru osvrnuo se na odluke Stožera civilne zaštite od početka pandemije koje su utjecale na svakodnevni život građana, a od kojih su, kako smatra, mnoge bile kontradiktorne.

Kao primjer toj ocjeni naveo je košarkašku utakmici Hrvatske i Brazila u Splitu, gdje je ministar Davor Božinović sjedio sa suradnicima u zatvorenom prostoru na udaljenosti od 20-ak centimetara bez maske na listu.

„Mislite li da Hrvati nemaju zdrav razum, ne možete donositi odluke, a da se sami ne držite istih”, rekao je Pavliček, dodavši da bi se ministar Božinović u najmanju ruku trebao ispričati građanima.

Davor Dretar (DP) pozvao je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) da stavi na listu lijekove za cističnu fibrozu, bolest od koje u Hrvatskoj boluje oko 150 ljudi. Posljednja sjednica HZZO prije jeseni je 6. srpnja i posljednji je čas da se ti lijekovi uvrste na listu, kazao je Dretar.

Andreja Marić (SDP) je, pak, pozvala da se pomogne oboljelima od poremećaja prehrane, a udruzi Nada osigura potreban prostor i sredstva za rad.

Nikola Mažar (HDZ) govorio je o uvođenju eura istaknuvši da će Hrvatska od toga imati značajne i trajne koristi.

Imati će utjecaj na smanjenje rizika za makroekonomsku i financijsku stabilnost, povoljnije uvjete financiranja i niže transakcijske troškove što će omogućiti snažniji gospodarski rast i povećati ekonomsku učinkovitost, te Hrvatsku učiniti privlačniju za investicije, kazao je Mažar.

Rada Borić iznoseći stajalište Kluba zeleno-lijevog bloka pozvala je na razvoj novog okvira obrane od tuče, u svijetlu nedavne tuče koja je pogodila Požeško -slavonsku županiju i nanijela štetu od oko 300 milijuna kuna.

Katarina Peović (HSS i RF) upozorila je na situaciju u Brodosplitu gdje, tvrdi, za pet poduzeća iz te grupacije prijeti stečaj. Riječ je o staroj formuli fragmentacije velikog poduzeća na niz manjih što onda u pravilu završava gašenjem krovne tvrtke, kazala je Peović i pozvala radnike na 'organiziranje radničke borbe'.

VIDEO Nastavlja se akcija uhićenja: Među desetak osoba uhićen je i Bandićev rođak

Komentara 1

M3
Miške 3
17:26 02.07.2021.

Tako je Vidović i Krišto. postrojite ih i sve raspaljot..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije