Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Most između dva tunela u klisurinama iznad Omiša

VIDEO Spektakularne snimke nikad viđenog načina gradnje mosta u Hrvatskoj

Most Cetina
Foto: Hrvatske ceste
1/5
24.03.2022.
u 16:18

Čelični elementi mosta proizvode se u Italiji, a most će biti na visini od 70 metara iznad rijeke Cetine

Gradnja mosta Cetina na dijelu omiške obilaznice – jedan je od najzahtjevnijih građevinskih projekata u Hrvatskoj, projekt kakav dosad u nas nije viđen jer iznad rijeke Cetine u njezinu stjenovitom kanjonu gradi se most između dva tunela.

Radi se o Tunelima Omiš i Komorjak, a sam most je dug 215 metara i gradi se dosad ne viđenom tehnikom u Hrvatskoj - naguravanjem prefabriciranih elemenata iz tunela preko kanjona u drugi tunel pomoćnom konstrukcijom. Na takav način dosad nije sagrađen nijedan most u RH.

Čelični elementi mosta proizvode se u Italiji, a most će biti na visini od 70 metara iznad rijeke Cetine. Projekt koji izvodi Strabag, a radove je na tom gradilištu danas obišao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. 

On je među ostalim kazao da će do kraja 2025. kompletno biti izgrađena cesta Omiš-Split te istaknuo da je omiška obilaznica jedan od najvećih infrastrukturnih objekata u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ukupne vrijednosti od 180 milijuna kuna. Ministar je poručio da bi do kraja ove godine trebalo bi doći do spajanja mosta, a do proljeća sljedeće godine bit će završena ta dionica duga 3,5 kilometra.

Ključne riječi

Komentara 7

KR
Krotila
16:44 24.03.2022.

Čelični elementi mosta mogu se proizvesti u Hrvatskoj.

IL
ilustrator
17:46 24.03.2022.

cijela hrvatska je spektakularna!

Avatar Togzm
Togzm
20:33 24.03.2022.

200 m do kraja godine? Dajte kinezima i do jutra je gotovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije