Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

VIDEO Slatko ili uznemirujuće? Ruskinja uzgaja mačke s 'ljudskim licima'

- Stvarno volim životinje, mačke su oduvijek bile dio mog života. Počela sam profesionalno uzgajati mačke 2002., izravno s pasminom Maine Coon radim od 2004. Volim to što radim, mogu reći da su mačke moj poziv - kaže Tatjana iz Moskve
05. prosinca 2019. u 18:07 5 komentara 19856 prikaza
Mačke ljudskih lica
Foto: Wochit
Pogledajte galeriju 1/2

Tatjana Rastorgueva, 44-godišnja ljubiteljica životinja iz Moskve, bavi se uzgojem mačaka čija lica pomalo podsjećaju na ljudska.

pas Horor u Splitu Psi ubili i pojeli mačku: 'Pamtit ću ovaj prizor doživotno'

Ove neobične mačke pasmine Maine Coon rezultat su selektivnog uzgoja zahvaljujući čemu imaju karakteristične oči i prepoznatljiva "lica".

- Stvarno volim životinje, mačke su oduvijek bile dio mog života. Počela sam profesionalno uzgajati mačke 2002., izravno s pasminom Maine Coon radim od 2004. Volim to što radim, mogu reći da su mačke moj poziv - kaže Tatjana.

Objašnjava kako je karakterističan izgled njezinih mačaka rezultat napornog rada.

Međutim, sudeći po komentarima na internetu, izgled ovih mačaka nije svima baš "sjeo". Nekima su slatke, dok nekima izgledaju uznemirujuće. Što vi mislite?

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život