Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Westconnex u Sydneyju

VIDEO Ovo je vožnja megatunelom od 19 milijardi eura: Čudo inženjerstva prekinut će prometni kaos velegrada

Tunel Westconnex u Sydneyju
Screenshot/YouTube
14.05.2024.
u 10:31

Nakon gotovo desetljeća izgradnje, radovi na podzemnom tunelu Westconnex ušli su u završnu fazu u studenom prošle godine, a rezultat je ogromna podzemna cestovna mreža koja se proteže na nevjerojatna 24 kilometra ispod slikovitog krajolika Sydneyja.

Podzemni tunel Westconnex, vrijedan oko 18,60 milijardi eura, proteže se kroz Sydney, jedan od najljepših i najnaseljenijih gradova na svijetu, a radovi na njemu privode se kraju. Ovaj revolucionarni projekt obećava transformaciju načina putovanja na posao za milijune ljudi.

Nakon gotovo desetljeća izgradnje, radovi na podzemnom tunelu Westconnex ušli su u završnu fazu u studenom prošle godine, a rezultat je ogromna podzemna cestovna mreža koja se proteže na nevjerojatna 24 kilometra ispod slikovitog krajolika Sydneyja. Nevjerojatan novi podzemni tunel u jednom od najljepših i najnaseljenijih gradova svijeta potpuno je transformirao njegovu prometnu mrežu.

Ova nova infrastruktura omogućava vozačima da putuju od Blue Mountains do Sydney Harbour Bridgea bez zaustavljanja na semaforima, značajno smanjujući vrijeme putovanja za stanovnike zapadnih predgrađa na njihovim putovanjima do središnje poslovne četvrti. Međutim, put do završetka projekta nije bio bez izazova. Stanovnici su godinama trpjeli zbog radova, što zbog buke i radova na cestama što zbog rušenja kuća koje imaju povijesnu vrijednost. Zbog radova su bili organizirani i prosvjedi.

Središnji dio Westconnexa, Rozelle Interchange, čudo je inženjerstva zakopano duboko ispod unutarnje zapadne strane Sydneya. Povezujući različite ključne rute, uključujući vezu M4-M8 i most Anzac, ova zamršena mreža tunela simbolizira jedan od najsloženijih projekata podzemne ceste na svijetu. Izvorno procijenjen na 9,30 milijardi eura, cijena projekta je skočila na više od 18,60 milijardi eura, prema izvješću glavnog revizora NSW-a.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Pogledajte kakav su doček pripremili Švicarci! Nema su dočekali u zračnoj luci

Tunel Westconnex u Sydneyju
1/32

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije