Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

VIDEO Objavljena nova snimka tučnjave na Platku: Vidi se kako je sve počelo

Druga snimka tučnjave na Platku
Foto: RTL Danas
1/6
03.02.2023.
u 19:56

Policija je nakon provedene istrage prekršajno prijavili pet osoba za naročito drsko remećenja javnog reda i mira, među kojima i člana HGSS-a i čovjeka koji im pokušao pomoći.

Općinsko državno odvjetništvo je dobilo službeno izvješće policije o incidentu na Platku koji se dogodio u nedjelju, zbog čega su odlučili pokrenuti dodatne izvide, nakon kojih će donijeti odluku o kojoj će obavijestiti javnost. Policija je nakon provedene istrage prekršajno prijavili pet osoba za naročito drsko remećenja javnog reda i mira, među kojima i člana HGSS-a i čovjeka koji im pokušao pomoći. Nakon što su jučer objavili prvu snimku tučnjave na Platku, RTL Danas ekskluzivno je objavio je još jednu snimku, ovoga puta iz drugog kuta, a koju nam je ustupio.

Po snimci se čini da tučnjavu započinje osoba u bijeloj jakni, a druga osoba pada na pod. I druge osobe se potom uključe, a ubrzo je nastala opća tučnjava u kojoj je više osoba završilo na tlu. Ranije večeras je pročelnik riječkog HGSS-a Marko Andrić izjavio kako postoji i druga snimka na kojoj se vidi cijeli događaj. Po njemu ta snimka pokazuje da je član HGSS-a udaren šakom u glavu i da je pao na tlo. 

– Ne znam jesam li ja prekršajno prijavljen ili nisam jer još je pripadnika HGSS-a priskočilo u pomoć. Sve što o prijavama znam, znam iz medija; od toga da su prvotno samo napadači prijavljeni do toga da su kasnije još dvije osobe prijavljene, među njima i član HGSS-a. Službeno nisam dobio nikakvu obavijest. No ja jesam osoba koja se na snimci vidi da napadača povlači na pod radi obrane kolege koji je udarcem u glavu pred mojim očima koju sekundu ranije srušen na pod. I tu moj dodir s napadačima prestaje. No, ako je to prekršaj, u redu, ja od svojih postupaka i moguće odgovornosti ne bježim, ali jasno je zašto sam to napravio. Dobijem li kaznu, vjerojatno ću se žaliti, no o tome je još rano razgovarati, pričekajmo da sve završi, da sudovi donesu odluke – kazao  je za Večernji list Marko Andrić.

Do incidenta je došlo u nedjelju navečer nakon što su trojica mladića, inače istrenirani borci MMA-a, pretukli i teško ozlijedili jednog pripadnika HGSS-a, kao i jednu ženu. Teže je ozlijeđen i jedan muškarac koji je prvi pokušao pomoći napadnutom HGSS-ovcu. 

Podsjetimo, riječka policija ipak će ponovno istraživati slučaj brutalnog napada trojice MMA boraca na člana HGSS-a i osobe koje su mu pokušale pomoći u nedjelju navečer na Platku, ovoga puta po nalogu riječkog DORH-a. DORH je naložio provođenje novih izvida jer su, nakon što su napokon, gotovo pet dana nakon incidenta, zaprimili dokumentaciju po kojoj su zaključili da ima još nerazjašnjenih pitanja. Kako su još u četvrtak rekli iz odvjetništva, tu su dokumentaciju 1. veljače službeno zatražili od policije s obzirom na to da su o svemu doznali iz medija.

– Državno odvjetništvo ne potvrđuje primitak kaznenih prijava i posebnih izvješća, no zbog velikog interesa javnosti i zaprimljenih više upita o konkretnom predmetu, odgovaramo da je ovo državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave primorsko-goranske vezano uz događaj na Platku od 29. siječnja 2023. Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon analize zaprimljenog izvješća, odlučilo da je, na temelju članka 206. i 206.g Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide, nakon kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka i priopćenje biti objavljeno na mrežnoj stranici – poručili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Na stolu imaju dokumentaciju po kojoj je policija za prekršaj drskog ponašanja pri remećenju javnog reda i mira prijavila pet osoba: tri napadača i dvojicu napadnutih. Sve su izjednačili u istom prekršaju; napadače i napadnute koji su se branili, a po njihovoj izjavi, među dvojicom napadnutih bio je i član HGSS-a koji je zadobio ozljede te jedan od gostiju kafića koji mu je došao pomoći, što su mediji i prenijeli. No nakon nekoliko sati policija objavljuje da su ih neki mediji pogrešno shvatili; iako su novinarima jasno na pitanje odgovorili da je prijavljen i član HGSS-a koji ima ozljede – dakle čovjek koji je brutalno napadnut, udaren šakom, a potom i nogom u glavu nakon čega je pao u nesvijest. To je, naime, jedini član HGSS-a koji je u tučnjavi zadobio ozljede! No kasnije je ispalo da je policija za prekršaj prijavila njegova kolegu, vjerojatno šefa GSS-a Rijeka Marka Andrića, koji mu je priskočio u pomoć, svjedočio o čitavom slučaju, zvao policiju i hitnu i dao iskaz policiji.

Prvu snimku tučnjave na Platku također nam je ustupio RTL Danas

 

Ključne riječi

Komentara 34

Avatar Zgubider..
Zgubider..
20:12 03.02.2023.

Ovo je dobra snimka, sve se vidi. Bijela jakna prvi udara šakom u glavu. Crna jakna udara sjedećeg čovjeka na volej svom snagom u glavu. Jel to nije pokušaj ubojstva za policiju?! Možda je za državno odvjetništvo, vidjet ćemo...

PO
poluprovokator
21:11 03.02.2023.

Čovjeka nepoznatog na podu brutalno nogom u glavu udariti je pokušaj ubistva ako si MMA...

PO
poluprovokator
21:25 03.02.2023.

U cugi jedni i drugi. Ovi divljali s autom. Ovi drugi odbili pomoci. Krenule grube rijeci s obje strane. Dalje odradio ego. Ono sto je nedopustivo je da utrenirani borci koriste ubojitu silu na nepoznatima. Opcenito je ikome nedopustivo udarati nogom covjeka na podu. Amen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije