Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA HGSS-OVCA

Oglasio se DORH o slučaju divljaštva na Platku: 'Provest ćemo dodatne izvide'

Prvi dan noćnog skijanja na sklijalištu Platak
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
03.02.2023.
u 12:12

Općinsko državno odvjetništvo je dobilo službeno izvješće policije o ovom incidentu s nedjelje, zbog čega su odlučili pokrenuti dodatne izvide, nakon kojih će donijeti odluku o kojoj će obavijestiti javnost

Obzirom na slučaj premlaćivanja na Platku za koji su iz PU primorske-goranske nakon provedene istrage prekršajno prijavili pet osoba za naročito drsko remećenja javnog reda i mira, među kojima i člana HGSS-a i čovjeka koji im pokušao pomoći, o svemu se danas oglasio i DORH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Državno odvjetništvo ne potvrđuje primitak kaznenih prijava i posebnih izvješća, no zbog velikog interesa javnosti i zaprimljenih više upita za konkretni predmet, odgovaramo da je ovo državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće Policijske uprave primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023.

Nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon analize zaprimljenog izvješća, odlučilo da je, na temelju članka 206. i 206.g Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide po okončanju kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka o čemu će biti objavljeno priopćenje na mrežnoj stranici - navodi u svom priopćenju riječki DORH''. 

Podsjetimo, do incidenta je došlo u nedjelju navečer nakon što su trojica mladića, inače istrenirani borci MMA-a, pretukli i teško ozlijedili jednog pripadnika HGSS-a, kao i jednu ženu. Teže je ozlijeđen i jedan muškarac koji je prvi pokušao pomoći napadnutom HGSS-ovcu. U međuvremenu je objavljena i snimka cijelog događaja, a koja bi trebala pomoći policiji da rasvijetli okolnosti ovog događaja.

Snimku s Platka ustupio nam je RTL Danas.

Javnost i dalje očekuje odgovore, nezadovoljna kako se situacija trenutno raspliće. Naime, petoricu sudionika tučnjave na Platku policija će prekršajno prijaviti za naročito drsko ponašanje i tučnjavu, a među njima i pripadnika HGSS-a, pročelnika Andrića koji je pokušao pomoći kolegi, te muškarca koji je priskočio napadnutom u pomoć. 

>> VIDEO Policija: Svih petero prijavljenih imalo alkohola u krvi, HZJZ naveo da su zadobili lakše ozljede

 

 

Komentara 19

Avatar Svračak
Svračak
12:51 03.02.2023.

Neka se konačno napiše koliko su žrtve imale promila!

DU
Deleted user
13:12 03.02.2023.

Neovisno o konkretnom slučaju - tzv. obijesna vožnja izvan prometnica, u pitanju su terenci, quad-ovi ili ovakvi "nabrijani" auti koji driftaju - bi trebala biti zakonski ograničena na tzv. površine posebne namjene. Koje bi se unaprijed proglasile kao pogodne za te i takve likove koji svima pokazuju svoju drskost. Potreba za time postoji, prošle godine bio u Noršić selu kraj Samobora - gore na vrhu brijega, kraj vodopumpne postaje, stoji na tabli velikim slovima zamolba lokalnog poljoprivrednika da mu terencima ne uništavaju poljoprivrednu kulturu na njivi - jer on od toga živi.

BA
bacenheider
13:33 03.02.2023.

to tako dode kad novinari lazu i misle da su svi slijepci.prvi je udario HGSS-ovac i on je kriv za makljazu,a sto ne opravdava ove idiote koji su ludovali BMW-om po pisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije