Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

VIDEO Je li Arafat otrovan? Ekshumirali su njegovo tijelo

Viljuškar
Foto: Arhiv VL-a
1/2
27.11.2012.
u 07:17

Istraga o njegovu trovanju pokrenuta je nakon što su liječnici posumnjali u trovanje jer je u tijelu imao povišenu količinu radioaktivnih tvari.

Tijelo bivšeg čelnika Palestine i vođe PLO-a Yassera Arafata ekshumirano je u gradu Ramali kako bi se uzeli uzorci njegova tijela i poslali na analizu. Forenzički eksperti iz Francuske, Švicarske i Rusije nadaju se da će tako utvrditi je li Arafat otrovan i otkriti pravi uzrok njegove smrti 2004. godine, javlja BBC.

Podsjetimo, Arafat se liječio u bolnici u Parizu gdje je 2004. godine i preminuo, a istraga o njegovu trovanju pokrenuta je nakon što su liječnici posumnjali u trovanje jer je u tijelu imao povišenu količinu radioaktivnih tvari.

Da je Arafat otrovan, tvrdila je i njegova supruga, a njene sumnje naknadno je potvrdila i analiza švicarskog instituta kojom je utvrđeno da su na Arafatovoj odjeći pronađene visoke razine radioaktivnog polonija – 210, elementa kojim je 2006. u Londonu ubijen i ruski špijun Aleksandar Litvinenko.

>>Ekshumacija Arafatova tijela otkrit će je li palestinski vođa bio ubijen

Komentara 16

Avatar Becarina
Becarina
17:13 27.11.2012.

Pratim "ovo" sa Sanaderom i cekam......???

OB
-obrisani-
09:39 27.11.2012.

Cionisti se vole igrati sa polonijem .Pokušali su smaknuće Litvinenka uvaliti Rusima,ali su se obrukali.Ovo sa Arafatom,ukoliko se pokaže istina,bit će im dodatna nevolja .

Avatar Alfons_x
Alfons_x
13:13 27.11.2012.

Dakle irani..... Postaješ, zapravo već odavno si smiješan u svojim objedama:)) Tko stoji iza ubojstva Litvinenka? Zar se nije pokazala sva "profesionalnost" izraelaca:) Nemoj optuživati KGB bez dokaza da ne bi Rusi ponovno morali dokazati tko stoji iza ovoga ii tko je glavno zlo svijeta.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije