Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U BIH

VIDEO Spašavanje teško ozlijeđene Hrvatice s litice; 100 spasioca satima u akciji

Foto: Screenshoot
Autori: Vecernj.hr, Hina
29.05.2023.
u 00:02

Pitanje je koliko će sama akcija potrajati zbog iznimno teškog terena, rekli su iz Gorske službe spašavanja

Od kasnih popodnevnih sati u nedjelju traje akcija spašavanja ozlijeđene hrvatske planinarke koja se nalazi na litici visokoj 400 metara na planini Velež kod Mostara što iznimno otežava napore spasitelja da joj pomognu, dok mediji iz Republike Srpske navode da se s njom nalazi i jedna muška osoba.  

„Operacija je u tijeku. Momci iz Gorske službe spašavanja došli su do nje i spuštaju je. Pitanje je međutim koliko će sama akcija potrajati zbog iznimno teškog terena“, rekli su iz Gorske službe spašavanja za Hinu.

Pojasnili su kako se djevojka - koja je državljanka Hrvatske - ozlijeđena, te da se nalazi na litici visokoj 400 metara.

Kasnije popodne u akciju se uključio helikopter EUFOR-a, a na terenu je čak 80 pripadnika Gorske službe spašavanja, izvijestio je isti izvor. Tijekom dana helikopter iz Republike Srpske u dvadeset je navrata pokušao prići planinarima, ali nije uspio.

VEZANI ČLANCI

- U tijeku je operacija spuštanja ozlijeđene. Litica je visoka oko 400 metara, a ona se nalazi negdje iznad polovice. U pitanju je vertikalna stijena, ali ljudi su tu spremni, obučeni su za to. Problem je što je mrak pa to dugo traje, ali nadam se da ćemo učiniti to i da neće biti problema - kazao je za Avaz vođa akcije spašavanja Nadin Kevelj iz GSS Mostar. Ozlijeđena je zadobila teške ozljede, pothlađena je i dezorijentirana, ali je svjesna i spasioci očekuju da njeno stanje ostane stabilno.

- Ovdje je trenutno oko 100 ljudi, dolaze spasioci i mi ih šaljemo gore. Iz cijele su BiH, pogotovo iz Hercegovine - dodaje Kevelj.

GALERIJA Pogledajte naoružanje hrvatske vojske

1/44

Komentara 23

FR
franjo
22:04 28.05.2023.

Ako je spase neka joj pošalju i račun .

LI
lietuva
00:37 29.05.2023.

Pa dajte više naučite da je genitiv množine: 100 spasilaca!

BA
BartolomejIV
22:05 28.05.2023.

Želimo joj uspješno spašavanje i da sama plati troškove spašavanja kao i svi ostali koji se upuštaju u takve pustolovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije