Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA SPAŠAVANJA

Muškarac pao tijekom branja šparoga, intervenirao riječki HGSS

HGSS Rijeka tijekom akcje spašavanja
Foto: HGSS Rijeka/Facebook
1/4
24.05.2023.
u 11:02

Policijski službenici pronašli su vozilo unesrećenog muškarca koje je bilo parkirano na cesti od tunela Učka u smjeru Dobreća. Centar 112 je podijelio s HGSS-ovcima informaciju o približnoj lokaciji mobitela unesrećenog muškarca.

Hrvatska gorska služba spašavanja iz Rijeke sudjelovala je u uspješnoj akciji spašavanja muškarca koji je pao berući šparoge, što su objavili na svom Facebook profilu. Muškarac je prilikom pada pao i zadobio ozlijede glave te djelomično izgubio pamćenje. Zbog toga nije bio u mogućnosti objasniti spasiocima gdje se nalazi i što se dogodilo. Također, žalio se na bol u prsnom košu i na gubitak vida.

HGSS je poziv dobio oko 18:00 sati, a u suradnji sa Županijskim centrom 112 su saznali kako je poziv u pomoć već prethodno upućen Policijskoj postaji Opatija. Policijski službenici pronašli su vozilo unesrećenog muškarca koje je bilo parkirano na cesti od tunela Učka u smjeru Dobreća. Centar 112 je podijelio s HGSS-ovcima informaciju o približnoj lokaciji mobitela unesrećenog muškarca. Sedam članova HGSS-a krenulo je prema lokaciji s tri interventna vozila, a pridružila su im se četiri člana koja su se vraćala sa službenog puta te još pet članova koji su došli osobnim automobilima. Potraga se uglavnom odvijala na području između Dobreća i Poljana, u neposrednoj blizini kanjona Banjina, piše Index.hr.

VEZANI ČLANCI: 

Jedan od HGSS-ovih timova pronašao je unesrećenog muškarca oko 19:45 sati na samom kanjonu. Ubrzo su stigli i ostali timovi i pomogli kolegama u akciji spašavanja. Unesrećenog su izvukli iz kanjona do planinarskog puta pomoću 3 linije za izvlačenje u ukupnoj dužini od otprilike 100 metara.Uslijedio je transport do Strmca (Poljane) gdje je unesrećenog preuzela Hitna pomoć, a cijela intervencija završila je oko 22:00 sata. 

VIDEO: HGSS: Potragu i dalje širimo na okolna mjesta oko Cernika, jaknu nismo uzeli kao nešto isključivo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije