Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTNICI BEZ OZLJEDA

VIDEO Avion američke mornarice promašio pistu i sletio u more. Prizor podsjetio na 'čudo' iz 2009. godine

Zrakoplov američke mornarice sletio na more
Twitter
21.11.2023.
u 09:33

Fotografija zrakoplova u vodi, tik uz obalu, brzo je postala viralna na društvenim mrežama, a prizor je mnoge podsjetio na "Čudo na Hudsonu" iz 2009. godine, kada je putnički avion prisilno sletio na rijeku u New Yorku, a svi putnici su preživjeli.

Zrakoplov američke mornarice, leteći kroz kišovito nebo, preletio je pistu vojne baze na Havajima u ponedjeljak i završio u zaljevu Kaneohe. Srećom, svi devetero članova posade je neozlijeđeno, potvrdile su vlasti. Obalna straža je odmah reagirala, no operacije spašavanja su brzo obustavljene, izjavio je podčasnik Ryan Fisher, glasnogovornik obalne straže. "Izgleda da su svi sudionici spašeni", dodao je.

Fotografija zrakoplova u vodi, tik uz obalu, brzo je postala viralna na društvenim mrežama, a prizor je mnoge podsjetio na "Čudo na Hudsonu" iz 2009. godine, kada je putnički avion prisilno sletio na rijeku u New Yorku, a svi putnici su preživjeli. Zanimljivo, P-8A i Airbus A320, kojim je upravljao Chesley "Sully" Sullenberger u "Čudu na Hudsonu", otprilike su iste veličine, piše AP News.

Vatrogasna postrojba Honolulua primila je dojavu o srušenom zrakoplovu malo nakon 14 sati po lokalnom vremenu, naveo je glasnogovornik Malcolm K. Medrano. - U to vrijeme bilo je oblačno i kišovito. Vidljivost je bila oko 1.5 kilometara - kazao je Thomas Vaughan, meteorolog Nacionalne meteorološke službe u Honoluluu.

Inače, P-8A često se koristi za otkrivanje podmornica, izviđanje i prikupljanje obavještajnih podataka. Proizvodi ga Boeing i dijeli mnoge dijelove s komercijalnim mlažnjakom 737. Zrakoplov pripada grupi Skinny Dragons iz patrolne eskadrile 4 smještene na otoku Whidbey u državi Washington. Iako su patrolne eskadrile nekada bile bazirane u zaljevu Kaneohe, sada su rotacijski raspoređene na Havajima. Baza Marine Corps Hawaii udaljena je 16 kilometara od Honolulua. U bazi se nalazi oko 9300 vojnih osoba i 5100 članova obitelji.

Komentara 1

NA
naprijedplavi
10:45 21.11.2023.

Ovaj je potragu za podmornicama digao na drugu razinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije