Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska kakvu trebamo

VIDEO Akrap: Hrvatska dugoročno ne može riješiti problem radne snage vlastitim resursima

Nekome se treba oduzeti da bi se osigurala budućnost i buduća radna snaga za Hrvatsku, zaključio je Akrap
04. ožujka 2019. u 10:48 10 komentara 485 prikaza
Anđelko Akrap
Pogledajte galeriju 1/2

Hrvatska se mora suočiti sa svojim problemima, poručio je demograf Anđelko Akrap u tematskom izlaganju na današnjoj Večernjakovoj konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo".

HRVATSKA KAKVU TREBAMO 'Plaća mora biti barem 7.500 kuna'

– Treba voditi računa o kreiranju određenih politika. Među tim politikama svakako je vrlo bitna migracijska politika. Hrvatska dugoročno ne može riješiti problem radne snage vlastitim resursima. Naprotiv, izgubila ih je. Mora se orijentirati na povratak dijela tih iseljenika – rekao je Akrap, dodajući da zakon o državljanstvu mora biti fleksibilniji.

Pogledajte video:

Uputno je napraviti bilancu radne snage na cijelom području Hrvatske kako bi se moglo vidjeti s kojom se radnom snagom raspolaže.

– Pojedine kampanjske mjere ne daju rezultata, to moraju biti dugoročne mjere – poručio je Akrap.

– Treba se suočiti s demografskim problemima, treba znati da to iziskuje materijalna sredstva i mora postojati pritisak javnosti da se kreiraju određene politike. Nekome se treba oduzeti da bi se osigurala budućnost i buduća radna snage za Hrvatsku – zaključio je.

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
  • Malenkost:

    Gasite svijece!!! Nitko se nece vratiti u HR gdje se procesiraju u nedogled Sanader, Todoric, , Vidosevic nije ni zapoceo. Tu drzavu njitko vise spasiti ne moze. Tko ima u glavi- kofere u ruku i van. Kad ce ta drzavica ... prikaži još! otplatiti ogroman dug! HR je puna "Pseudo- Eita i Intelektualaca". Stah je sto ce biti s osiguranjima- Penzijonesko i Zdravstvo. "Drugovi" gotovo je s ovom drzavom, to vam je vec druga koju ste smijeli dovesti an prosijacki stap. Nelustracija je najvece zlo pocinjeno nad HR Nacijiom. Isti "Brbljavci" iste teme isti jad. Balkan.

  • stefj:

    Zaboravite politiku - nekima treba uzeti, ako se pri tome misli na državni i javni sektor. A taj sektor je najveći i neumorni potrošač, crna rupa... Zato neće niti biti neke aktivne politike, neće se stvari popraviti. Da bi uhljebi ... prikaži još! imali, sposobni, strućni i poduetno moraju otići. Jednostavno...

  • vjernicibrkićlucićitomašević:

    a ti neki su škegro valentić i njihovi satrapi. ako se njima oduzmu kamenice,skupa pića,ljetovanja po resortima na karibima ili skijanja u alpama velika će nas nesreća zadesiti.