Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska kakvu trebamo

VIDEO Akrap: Hrvatska dugoročno ne može riješiti problem radne snage vlastitim resursima

Anđelko Akrap
04.03.2019.
u 10:48

Nekome se treba oduzeti da bi se osigurala budućnost i buduća radna snaga za Hrvatsku, zaključio je Akrap

Hrvatska se mora suočiti sa svojim problemima, poručio je demograf Anđelko Akrap u tematskom izlaganju na današnjoj Večernjakovoj konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo".

– Treba voditi računa o kreiranju određenih politika. Među tim politikama svakako je vrlo bitna migracijska politika. Hrvatska dugoročno ne može riješiti problem radne snage vlastitim resursima. Naprotiv, izgubila ih je. Mora se orijentirati na povratak dijela tih iseljenika – rekao je Akrap, dodajući da zakon o državljanstvu mora biti fleksibilniji.

Pogledajte video:

Uputno je napraviti bilancu radne snage na cijelom području Hrvatske kako bi se moglo vidjeti s kojom se radnom snagom raspolaže.

– Pojedine kampanjske mjere ne daju rezultata, to moraju biti dugoročne mjere – poručio je Akrap.

– Treba se suočiti s demografskim problemima, treba znati da to iziskuje materijalna sredstva i mora postojati pritisak javnosti da se kreiraju određene politike. Nekome se treba oduzeti da bi se osigurala budućnost i buduća radna snage za Hrvatsku – zaključio je.

Komentara 10

MA
Malenkost
10:59 04.03.2019.

Gasite svijece!!! Nitko se nece vratiti u HR gdje se procesiraju u nedogled Sanader, Todoric, , Vidosevic nije ni zapoceo. Tu drzavu njitko vise spasiti ne moze. Tko ima u glavi- kofere u ruku i van. Kad ce ta drzavica otplatiti ogroman dug! HR je puna "Pseudo- Eita i Intelektualaca". Stah je sto ce biti s osiguranjima- Penzijonesko i Zdravstvo. "Drugovi" gotovo je s ovom drzavom, to vam je vec druga koju ste smijeli dovesti an prosijacki stap. Nelustracija je najvece zlo pocinjeno nad HR Nacijiom. Isti "Brbljavci" iste teme isti jad. Balkan.

ST
stefj
11:09 04.03.2019.

Zaboravite politiku - nekima treba uzeti, ako se pri tome misli na državni i javni sektor. A taj sektor je najveći i neumorni potrošač, crna rupa... Zato neće niti biti neke aktivne politike, neće se stvari popraviti. Da bi uhljebi imali, sposobni, strućni i poduetno moraju otići. Jednostavno...

VJ
vjernicibrkićlucićitomašević
11:16 04.03.2019.

a ti neki su škegro valentić i njihovi satrapi. ako se njima oduzmu kamenice,skupa pića,ljetovanja po resortima na karibima ili skijanja u alpama velika će nas nesreća zadesiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije