Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI KRUG IZBORA Internetska psina stožera kandidata Josipa Kregara

Vi ste krivac što je izabran Milan Bandić!

22.05.2009.
u 22:28

Internetom su danas počele kolati “izvanredne vijesti” u kojima se za ponovni izbor Milana Bandića na mjesto gradonačelnika Zagreba - imenom i prezimenom - proziva upravo vas!

Užarena mreža
Vjerojatno ste već nasjeli, na kraju se nasmijali i taj video s adrese www.dnevnikhr.tv proslijedili nekome kome želite priuštiti isto.

To je zapravo tajna operacija, moglo bi se reći i psina, izbornog stožera Josipa Kregara, koji u drugom krugu izbora za zagrebačkog gradonačelnika pokušava dostignuti izbornu prednost protukandidata Milana Bandića.

Tajni plan za otvaranje ove stranice zvao se “Njemački vic”. Video koji podsjeća na profesionalni uradak neke od domaćih televizija snimljen je prošle nedjelje na sam dan izbora, a montiran je i programiran sve do danas. Pušten je na internet otprilike u 12.30, a u 14 sati već smo razgovarali s autorom plana Markom Rakarom.

Zapravo, razgovarali smo toliko koliko su nam dopuštali pozivi s njegova blackberryja, koji je stalno zvonio. U samo sat i pol, pokazuje statistika, vidjelo ga je više od 5000 posjetilaca! A ovu manipulaciju vrijedi vidjeti jedino na osobnu preporuku. Uz takav tempo internet bi danas u Zagrebu morao biti užaren.

Tajna akcija
– To nije osobito originalan predizborni trik, ali se u nas prvi put primjenjuje – govori nam Marko Rakar. Citira poruke koje mu zasipaju telefon. Mnogi nisu razumjeli iz prve, pa ni neki teoretičari politike.

– Akciju smo proveli u tajnosti. Samo je nas nekoliko za nju znalo. Uf, nisam još rekao Kregaru! – reče Marko i odjuri.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije