Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učit će domaće vojnike

Velika Britanija nakon Trumpovog zahtjeva šalje nove vojnike u Afganistan

Britanski vojnici
Foto: Reuters/PIXSELL
11.07.2018.
u 07:35

Dodatni vojnici bit će dio NATO-ve trenažne misije Odlučna potpora, a trebaju obučavati afganistanske vojnike i pomagati im

Velika Britanija planira značajno povećati broj svojih vojnika u Afganistanu, nakon zahtjeva američkog predsjednika Donalda Trumpa za pojačanjem kako bi se pomoglo u rješavanju vrlo krhke sigurnosne situacije u toj zemlji.

Premijerka Theresa May najavila je da će vlada poslati dodatnih 440 vojnika, čime će broj britanskih snaga koje bi trebale pomoći afganistanskih vojnicima u borbi protiv talibana i pripadnika Islamske države dosegnuti 1100.

Dodatni vojnici bit će dio NATO-ve trenažne misije Odlučna potpora, a trebaju obučavati afganistanske vojnike i pomagati im.

Baza će im biti u Kabulu i neće imati borbene zadatke. Britanske snage završile su borbene operacije 2014.

Do te je objave došlo dan uoči summita NATO-a u Bruxellesu gdje se očekuje da će Trump ponovno tražiti od europskih saveznika povećanje izdvajanja za obranu. 

Donald Trump objavio da se SAD povlače iz nuklearnog sporazuma s Iranom

Britanski vojnici
1/11

Komentara 8

BM
branko.mihalic1
09:01 11.07.2018.

Šta reci budale

AA
aabbcc
11:57 11.07.2018.

Bilo bi ucinkovitije da su Avganistance dopeljali u Englesku na tu obuku. : )

MX
Mister X
23:06 11.07.2018.

Velika Britanija nakon Trumpovog zahtjeva = naredbe - šalje nove vojnike u Afganistan. Cijela europa se masovno naoruž ava nakon naređenja vrhovne komande. Istočna Njemačka je bila pod Ruskom diktaurom naravno sad je cijela Njemačka pod Američkom skupa sa svom EU !! Gdje je tu problem i što je nejasno .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije