Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vekić: Mesić antifašist? Pa sa mnom je pjevao ustaške pjesme!

Iskopavanje kosti žrtava komunizma zabavljanje je naroda željnog reda i rada, a ponajprije discipline onih koji su na vlasti, kazao je I. Vekić
15. veljače 2011. u 11:44 421 komentara 508 prikaza
vekić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

– O kakvom antifašizmu bivši predsjednik Stjepan Mesić govori? Pa sa mnom je pjevao ustaške pjesme! – kazao je danas u Osijeku predsjednik Hrvatske straže i ratni ministar policije Ivan Vekić ogorčen na, kako je rekao, zabavljanje naroda iskopavanjem kosti komunističkih žrtava iako je jasno da neće biti optuženih. Narod je, dodao je, željan reda i rada, a a ponajprije discipline onih koji vode narod. Mora, smatra, doći kraj progonu hrvatskih branitelja, smješkanju i glupom filozofiranju, pružanju ruku raznih tadića i josipovića koji misle da je time oprana krv s hrvatske zemlje.

– Hrvatska straža poziva sve udruge da se udruže i izađu na ulice sve dok nesposobni i obogaćeni vlastodršci ne napuste svoje kabinete i ne nađu se na ulici. Na ulice neće izaći samo branitelji nego i nezaposleni, oni koji rade, a ne primaju plaću, osiromašeni seljaci, umirovljenici koji žive u bijedi, studenti bez perspektive, obitelji s više djece, svi obespravljeni – pozvao je Vekić.

Kad će biti prosvjed branitelja nije želio reći jer ih "vlast može spriječiti"

– Vlast plaši, kupuje, zatvara ljude. I sam sam pozvan u DORH, a sramotno je da nitko ne reagira na činjenicu da je ratni ministar pozvan na obavijesni razgovor. Jasno treba biti: mi zločine nismo činili! Ako je bilo pojedinačnih zločina u ratu, to nisu ratni zločini i ovome mora doći kraj – naglasio je Vekić razočaran i činjenicom da nitko nije odgovarao zbog pritvaranja Tihomira Purde kojega godinama nisu obavijestili da se nalazi na tjeralici.

– Ministar branitelja kaže da razumije zabrinutost branitelja zbog Purdina uhićenja. Ma nismo mi zabrinuti zbog Purdina uhićenja, zabrinuti smo zbog gluposti vlasti! Njemu je drago zato što su branitelji pokazali solidarnost. E pa meni nije drago što taj mutavi ministar ne zna složiti pet rečenica. To je sramota! Ljudi koji su unesrećili Purdu moraju se maknuti – zaključio je Vekić.

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijuna eura
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • kiwi2:

    . Vidi se da je Stipe naš pravi, hrvatski, partizanski dečko. Čovjek, veseljak i demokrat ili jednostavno rečeno, čovjek koji ovli svoje, ali i druge.

  • -obrisani-:

    ah da niti za masovne zločine počinjene nad Hrvatima od partizana a niti od četnika.

  • omer:

    Šta mu bi da odjednom zaokrene skroz u lijevo, nešto vrlo čudno se događa s njime, postao sam i ja zabrinut.