Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI S IMIGRACIJSKIM UREDOM

Večernji list doznaje: Četiri hrvatska para u Zambiji ipak će u petak biti s djecom

Hrvati u Zambiji su oslobođeni svih optužbi
Foto: Staf Media Consultancy/PIXSELL
1/12
01.06.2023.
u 18:31

Prema saznanjima Večernjeg lista ipak nema nikakvih problema s imigracijskom službom osim toga da im je prošlo radno vrijeme.

Iako su se nadali da će napokon biti s djecom, četiri hrvatska para - na žalost - moraju imati još strpljenja. Danas nisu riješene administrativne formalnosti jer je kraj radnog vremena, tako da će to riješiti ujutro, kažu za Večernji list iz MVEP-a. Prema saznanjima osoba na terenu, nema nikakvih problema s imigracijskom službom osim toga da im je prošlo radno vrijeme.

>> VIDEO Hrvati u Zambiji su oslobođeni svih optužbi

Kako su ranije pisala 24sata, unatoč optužnici koja je ovog četvrtka odbačena u slučaju četiri para iz Hrvatske zbog sumnje u trgovanje djecom, manji problemi uslijedili su istoga dana. Zambijski imigracijski ured u Ndoli odbio je pustiti djecu, navodeći kako čekaju daljnje upute i to unatoč sudskom nalogu. No pokazalo se kako se radi samo o manjim poteškočama. 

Ranije je tijekom dana zambijska sutkinja Mary Mulanda donijela odluku kojom se odbacuje optužba protiv osmero Hrvata, i to šest mjeseci od njihovog uhićenja. Osim toga, u odluci s njenim potpisom stoji kako se djeca koja su pod skrbništvom odjela za socijalnu skrb i useljeništvo moraju vratiti podnositeljima zahtjeva.

VEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Kraj agonije Hrvata nakon gotovo 6 mjeseci: Sutkinja ih oslobodila i odbacila optužnicu

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar Heisenberg
Heisenberg
18:33 01.06.2023.

Nikako mi nije jasno kako se djete na odgoj može dati osobi koja svjesno odreže dojke i krene se predstavljati kao muškarac! Ljudi jeste li vi normalni!!!

OL
olujasviholuja
18:26 01.06.2023.

Imigraciski odjel želi svoj dio kolaća

NO
Noštromo
18:42 01.06.2023.

Koliko je Hrvatskih vojnika u mirovnim misijama po svijetu, pa o njima se ni blizu ne piše kao o Hrvatima u Zambiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije