Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati koji danas mijenjaju svijet

Večeras na HRT-u 4 pogledajte konferenciju koja je okupila izvanserijske hrvatske umove

Boris Jokić, Danica Kragić Jensfelt, Igor Rudan, Alan Sumina, Marin Soljačić i Izabel Jelenić na konferenciji 'Hrvati koji danas mijenjaju svijet'
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/Pixsell
1/19
09.04.2021.
u 09:26

Ekskluzivna konferencija u organizaciji Večernjeg lista održana je jučer u HNK Zagreb, a snimku možete pogledati večeras od 20.05 na četvrtom programu HRT-a

Hrvati koji danas mijenjaju svijet okupili su se jučer u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu na istoimenoj konferenciji koja je održana u organizaciji Večernjeg lista, a konferenciju danas u 20.05 sati možete pogledati na četvrtom programu HRT-a.

Stručna predavanja prvo su održali sveučilišni profesori Božo Skoko i Marijana Grbeša s Fakulteta političkih znanosti.

Panel-diskusija "Hrvatska i svijet u postpandemijskom vremenu" zatim je okupila pet izvanserijskih umova.

Profesor Igor Rudan jedan je od najistaknutijih svjetskih umova čiji su znanstveni radovi citirani više od 65.000 puta, Danica Kragić Jensfelt jedna je od vodećih svjetskih robotičarki, a Marina Soljačića, profesora s MIT-a, zovu Teslom 21. stoljeća. Izabel Jelenić stigao je iz kompanije Infobip koja je Vodnjan učinila središtem svjetske IT industrije, a kaže se kako osnivač Nanobita Alan Sumina svojim proizvodima pobjeđuje velike igrače na njihovu tlu.

Na panelu je Rudan najavio kako bi se životni vijek čovjeka mogao produljiti.

–  Da smo prije 20-30 godina otkrili taj virus, ne bismo mogli očitati njegov genetski kod. Iznenadit ćemo se što će medicina sve moći za 20-30 godina. Može se dogoditi da dobijemo generaciju koja će puno dulje živjeti nego što živimo sada – kazao je znanstvenik Rudan.

Cijelu konferenciju pratite od 20.05 na HRT-u 4.

Boris Jokić, Danica Kragić Jensfelt, Igor Rudan, Alan Sumina, Marin Soljačić i Izabel Jelenić na konferenciji 'Hrvati koji danas mijenjaju svijet'
1/24

Komentara 1

WI
WindyAnnaJones
14:43 08.04.2022.

Hrvata koji mijenjaju svijet nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije