Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKOLJ U RUSIJI

UZNEMIRUJUĆE Napadača pronašli u lokvi krvi s dva pištolja i velikom količinom municije

Pucnjava u školi u Rusiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
26.09.2022.
u 14:32

Radi se o 34-godišnjaku koji je bio maturant te osnovne škole, a istražitelji sada provjeravaju sumnje 'u njegovu privrženost neonacističkim stavovima i nacističkoj ideologiji'

S fantomkom na glavi i odjeven u crno Aryom Kazantsev ušao je u školu u ruskom gradu Iževsku i počeo pucati. Pritom je ubio najmanje 13 osoba, među kojima je šest odraslih osoba i sedam maloljetnika. Ukupno je ozlijeđeno još 14 učenika i sedam odraslih osoba. Napadač je kasnije počinio samoubojstvo.

Radi se o 34-godišnjaku koji je bio maturant te osnovne škole, a istražitelji sada provjeravaju sumnje 'u njegovu privrženost neonacističkim stavovima i nacističkoj ideologiji'. Kako se navodi, nosio je crnu majicu s crvenom svastikom. Bio je naoružan s dva pištolja i imao je veliku količinu streljiva.

Sada je procurila i snimka gdje se vidi kako leži na podu učionice. Pronađena su i dva pištolja te nekoliko spremnika s municijom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako je duboko ožalošćen današnjim nehumanim terorističkim činom u školi u Iževsku, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

"Predsjednik je izrazio najdublju sućut svima koji su u ovom tragičnom incidentu izgubili svoje najmilije, svoju djecu, a ranjenima u nehumanom terorističkom napadu poželio je što skoriji oporavak", rekao je Peskov. "Putin je duboko ožalošćen smrću ljudi, posebno djece u terorističkom napadu na školu koji je navodno počinio član neonacističke skupine", dodao je.

Prema riječima Dmitrija Peskova, ruski je čelnik već obavio telefonske razgovore s Aleksandrom Brečalovim, čelnikom Udmurtije u kojoj se nalazi Iževsk, zamjenicom premijera Tatjanom Golikovom, ministrom zdravstva Mihailom Muraškom i ministrom obrazovanja Sergejem Kravcovom koji je već otputovao u Iževsk.

"Dane su sve potrebne upute, a zrakoplovi ministarstva za hitne situacije s timovima liječnika, psihologa, neurokirurga i drugih stručnjaka već su poslani u Iževsk. Bit će riješena sva potrebna socijalna pitanja", zaključio je glasnogovornik predsjednika.

Ključne riječi

Komentara 3

OT
otrovnijezik
15:56 26.09.2022.

Tako se to radi bez hvatanja i suđenja. Pronašli ga mrtvog. Točka.

CO
coska
15:44 26.09.2022.

Čuj maturant s 34 god?!🤔 Dobar učenik nema šta!

DU
Deleted user
15:40 26.09.2022.

Ono kada neokomunistička zločinačka bagra provjerava nije li zločinac kojim slučajem neofašista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije