Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI PRONAĐEN MATEJ PERIŠ

Šef hrvatske krim policije: Čekamo potvrdu je li to Matej i koji je uzrok smrti, ostajemo koliko treba

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/5
18.05.2022.
u 19:17

Tijelo muškarca jutros su uočili lađari koji su odmah kontaktirali policiji, a prema odjeći koja je bila na tijelu, pretpostavlja se da se radi o Splićaninu

U Beogradu je jutros u rijeci Dunav pronađeno tijelo muškarca za kojeg se sumnja da je nestali Matej Periš (27). Na mjesto događaja je stigla i hrvatska policija, a načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije i pomoćnik glavnoga ravnatelja policije Antonio Gerovac daje izjave za medije. 

Podsjećamo, tijelo muškarca jutros su uočili lađari koji su odmah kontaktirali policiji, a prema odjeći koja je bila na tijelu, pretpostavlja se da se radi o Splićaninu koji je nestao u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine. Radi se o prvoj konkretnoj informaciji o njegovom nestanku u čak 139 dana potrage.

- Tijelo muškarca koje je pronađeno će biti odvedeno na obdukciju gdje će se utvrditi uzrok smrti, kao i činjenica da će se utvrđivati DNK analiza. Vidjet ćemo u suradnji sa srpskom policijom koji će se svi nalazi još trebati obaviti, no to ćemo još sve vidjeti - kazao je na početku pa najavio kada bi se mogli očekivati rezultati DNK analize.

- Sve ovisi o činjenici iz kojeg će se genetskog materijala raditi DNK analiza - kazao je.

- Sve okolnosti oko pronalaska tijela tek će se utvrđivati u narednim danima. Ono što možemo potvrditi je ono što će potvrditi obdukcija. Ako se radi o utapanju, to će pokazati prisutnost vode u plućima. Obdukcija bi se trebala obaviti sutra - kazao je.

Hrvatska policija idućih će se dana nalaziti u Beogradu.

-  Tijekom idućih dana ćemo ovdje ostati dok se utvrdi uzrok smrti te radi li se doista o Matejom što najviše zanima samu obitelj. Bili smo u kontaktu s ocem Mateja i bit ćemo dokle god treba - kazao je. 

- Čak su i mediji bili korektni, međutim, vijesti koje su se pojavljivale i upućivale da mu se nešto dogodilo, molio bih da se ne radi. Policija je izvještavala medije i obitelj o svemu te takve stvari doista ne pomažu u istrazi jer se policija onda mora fokusirati na to, a ne na ono što je bitno - dodao je. 

Zasada srbijanska policija ne daje nikakve informacije o ovome događaju te izostaje svaki odgovor, javio je ranije reporter Večernjeg lista Branimir Bradarić iz Beograda, no tijekom današnjeg dana najavljeno je kako bi u Beograd idućih dana ponovno mogao doći otac Nenad Periš.

Nenad Periš u više navrata zahvaljivao MUP-u Srbije na angažiranosti oko Matejevog nestanka, a odmah po primitku informacije da je pronađeno tijelo srbijanska policija kontaktirala je Nenada Periša. 

Inače, Matej Periš nestao je u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine za vrijeme boravka u Beogradu zbog proslave Nove Godine. Društvo je tu večer izašlo u klubove koji se nalaze na Beton Hali, da bi Matej otišao iz jednog kluba oko 2 sata te mu se otada gubi svaki trag. Objavljene su snimke na kojima se vidi da Matej trči ulicama Beograda, no nije poznato kamo je trčao. 

>> VIDEO U Dunavu pronađeno tijelo mladića: Odjeća odgovara onoj koju je imao Periš, pronađen sat i mobitel


 

Komentara 1

PV
prcko.vita
19:38 18.05.2022.

Neka provjere jel ima sve organe, srce, pluća, bubrezi, jetra, zna se kojim organima trguje mafija u susjednoj zemlji, iako ni mi u Hrvatskoj nismo uvijek bili čistih ruku ali to je nadam se prošlost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije