Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.09.2017. u 11:00

Premijer Andrej Plenković poručio je Sloveniji kako politika ucjena ne vodi ničemu te da je stav Hrvatske vezan uz arbitražu jasan.

– Primijetili ste male tenzije u dijalogu sa Slovenijom. Naš stav o arbitraži je jasan – rekao je Plenković i dodao da se radi na dogovaranju termina susreta s ministrom Mirom Cerarom. Također je kazao kako je Hrvatska o tom pitanju spremna raspravljati bilateralno.

– Pozivam Sloveniju da podrži Hrvatsku kao članicu EU da bude članica OECD-a, da napuste takvu politiku, politika ucjene ne vodi ničemu, to smo vidjeli proteklih godina – rekao je Plenković koji je govorio i o službenom posjetu BiH.

Govoreći o pitanju Pelješkog mosta, rekao je kako je poruka Hrvatske jasna i da smo spremni za otvoreni dijalog.

– Naša poruka sasvim je jasna – dijalog s BiH, objašnjenje svih aspekata. Mi smo spremni i otvoreni za taj dijalog – rekao je Plenković govoreći o pitanju Pelješkog mosta.

Kazao je kako taj most za nas ne predstavlja samo povezivanje s južnim dijelom Hrvatske već i ''strateški projekt koji će tijekom ljetnih mjeseci olakšati gužve koje se stvaraju u Neumu''. 

– S te strane očekujem da se kroz dijalog pronađu najbolji modaliteti – rekao je Plenković.

Vlada je na sjednici prihvatila prijedlog da se nagrade vatrogasci zbog uspješne provedbe zadaća u protupožarnoj sezoni.

– Ovog tjedna održali smo sastanak s čelnicima vatrogasne zajednice. Još jednom smo izrazili zahvalnost onima koji su tijekom ljetnih mjeseci pomogli da se štete smanje. Na sreću, nije bilo ljudskih žrtava – rekao je Plenković i dodao kako su iz državnog proračuna alocirali sredstva od 7,6 milijuna kuna.

Iz proračuna Ministarstva obrane osigurali su više od 1,1 milijun kuna za nagradu pilotima i mehaničarima protupožarne eskadrile.

– Zaista su naši piloti i mehaničari herojski odradili ovu sezonu – rekao je Plenković.

Komentara 37

DU
Deleted user
10:32 07.09.2017.

Klasičan slučaj pokušaja difamacije, tj. hrv. reakcija na slovensku akciju se uokolo propagira kao hrv . prkos pravnom poretku, ali čitajte ovo;quote/– Ovo je svakako presedan, ovo je nešto strašno i nešto što se nije smjelo dogoditi. Ta nedopuštena komunikacija Jerneja Sekolecai Simone Drenik najveća je međunarodnopravna i diplomatska pogreška Slovenije od njezina nastanka. To je povreda međunarodnog prava jer neovisnost sudstva, u koje se ubraja i Arbitražni sud, generalni je princip civiliziranih naroda, princip koji je ovim događajem ugrožen. Zabrana komunikacije stranke i suda vrijedi za sve sudove. Ovdje je neprikladnom komunikacijom ozbiljno povrijeđena jedna od temeljnih normi međunarodnog prava. To je kao da ste u sporu sa svojim susjedom oko granice, a istodobno tajno dogovarate sa sucem mogući ishod spora i kako će on napisati presudu! Ovaj će primjer puniti fakultetske udžbenike, mi profesori međunarodnog prava o ovome ćemo govoriti svojim studentima – komentirao je tada za Novi list dr. Pogačnik. Bio je prognozirao da će Sud u Haagu, unatoč priličnoj kompromitaciji, nastaviti arbitražu između Hrvatske i Slovenije i po inerciji je privesti kraju, što se na kraju pokazalo točnim.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
11:15 07.09.2017.

Od kad je postao Premijer, Plenković nudi samo dijalog, ali nitko ne želi sa njim razgovarati, pa bi bio konačno red da i on počne nešto drugo raditi, ako teba i ucijenjivati istom mjerom, osim što se stalno zamlaćuje sa dijalogom gluhih.

BI
Binga01
10:04 07.09.2017.

"UŽIVO Na sjednici Vlade i odluka o vatrogasaca", ipak novinari koriste Google translate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije