Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGOVOR S VLADOM

Skoro tri sata skidali HOS-ovu ploču u Jasenovcu. Prebačena je u Novsku

ploča
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/22
07.09.2017.
u 13:26

Ploča je završila na spomen-obilježju braniteljima u Novskoj

Dok je u tijeku bila sjednica Vlade u Zagrebu, iz Jasenovca je stigla vijest kako je počelo skidanje ploče HOS-a.

Skinuli su je petero komunalaca tvrtke Novokom Novska. Doznajemo da će skinutu ploču prebaciti na lokaciju Trokut u Novskoj, uz spomen-obilježje braniteljima u Novskoj.

Skidanje je počelo u 10.15 sati bez prosvjednika i proteklo je mirno, a potrajalo je gotovo tri sata. U međuvremenu se  bilo okupilo dvadesetak osoba koje su pratile skidanje. Postupak je protekao mirno iako je bilo povika protiv premijera Andreja Plenkovića te Milorada Pupovca.

Dvojica policajca osiguravala su područje.

Skidanje ploče teklo je sporo, komunalci su pazili da ne oštete ploču pa je završeno tek malo prije 13 sati.

– Mi to moramo raditi. Samo odrađujemo svoj posao – govorili su komunalci.

Ploča je oko 13.30 sati premještena u Novsku. 

Kasno sinoć stvorila se napeta situacija s HOS-ovom pločom u Jasenovcu jer je zagrebačka Udruga dragovoljaca HOS-a, koja ju je i podigla u spomen na poginule suborce, poslije 22 sata poslala poziv na "izvanrednu novinsku konferenciju" danas u 11 sati na kojoj će, kako doznajemo, pripadnici HOS-a objaviti jesu li s Vladom postigli dogovor o premještanju ploče.

Premijer Plenković bio je najavio da će riješiti problem do 14. rujna, dakle prije prve sjednice Sabora i aktualnog sata, pa pomalo iznenađuje sinoćnja najava UDHOS-a da je danas "dan D", bez obzira na ishod pregovora. Istodobno, sinoć se pojavila i informacija da će ploča navodno biti skinuta već noćas, ali to nije bilo moguće provjeriti.

U Vladi sinoć nitko od ministara koji sudjeluju u pregovorima s HOS-om (Medved, Kuščević, Božinović...) nije odgovarao na pozive. Predrag Štromar, HNS-ov potpredsjednik Vlade, jučer je u intervjuu Novoj TV najavio da bi se možda već danas na sjednici Vlade moglo znati rješenje za ploču. Andrej Plenković u ponedjeljak je na Predsjedništvu HDZ-a dobio potporu vrha stranke da se dogovori micanje ploče iz Jasenovca, no ljude iz Plenkovićeva kruga sada posebno muči tko zapravo stoji iza podizanja ploče u Jasenovcu, koja je ondje postavljena prije skoro godinu dana.

Komentara 426

BR
Brandfackel2
07:14 07.09.2017.

Dugoročno bi najbolje rjeśenje bilo da Štromar promjeni spol i uda se za Pupowca, a Anemija Plenković neka bude vjenčani kum...

FA
fake
07:37 07.09.2017.

Ne vrijeđajte dečke koji su poginuli za ovu zemlju.Oni nemaju nikakve veze sa ustaštvom, oni imaju veze jedino sa obranom Hrvatske kada je to bilo najpotrebnije.Sinoć je u "Otvorenom" i Ante Nazor rekao na kraju; koliki bi protivnici tog naziva da se zarati, odmah potpisali upravo za taj pozdrav samo da u rat ne idu.

Avatar comparator
comparator
06:53 07.09.2017.

Lustracija udbaša bi riješila sve ali njih je previše u vlasti i pored nje u interesnim krugovima pa je to nemoguće i neće se dogoditi pa će Plenković izmisliti neku soluciju koja bi održala napetost dok se Agrokor nekako ne konsolidira i upravo njima osigura malverzacije kojima su upropastili Hrvatsku . Sve je to jedna povezana banda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije