Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
je li vam već dosta kiše?

Uživajte u suncu. Promjena koja stiže neće vam se svidjeti

vrijeme 2
Foto: PIXSELL
1/4
23.05.2021.
u 12:52

Što se tiče nastavka tjedna prema DHMZ-u u unutrašnjosti u utorak i četvrtak promjenljivo, a mjestimice kiše i ponekog pljuska bit će uglavnom u utorak.

U većini krajeva do kraja dana bit će djelomice sunčano. Uz porast naoblake uglavnom na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i središnjim predjelima mjestimice kiša ili poneki pljusak s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 19 do 24 °C, poslijepodne u sjevernim krajevima u padu.

Prvi radni dan u tjednu donosi nam kišu. Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti bit će umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima uz mogućnost grmljavine. Najviše kiše past će u najzapadnijim krajevima, lokalno i obilnije, a najmanje u najistočnijim. U Dalmaciji djelomice, na jugu i pretežno sunčano te uglavnom suho. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 16 do 22, u Dalmaciji između 23 i 27 °C, javlja DHMZ.

Što se tiče nastavka tjedna prema DHMZ-u u unutrašnjosti u utorak i četvrtak promjenljivo, a mjestimice kiše i ponekog pljuska bit će uglavnom u utorak. U srijedu sunčanije. Na Jadranu djelomice, u Dalmaciji i pretežno sunčano, a u utorak na sjevernom Jadranu još ponegdje malo kiše ili pljusak. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u utorak umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadnjak, u utorak i jugozapadnjak i jugo, a u prvom dijelu srijede bura, podno Velebita nakratko jaka. Toplo, osobito u Dalmaciji.

Najviše sunčanog i suhog vremena bit će sredinom tjedna

"I idućih dana u Dalmaciji će biti većinom sunčano i suho, uz mogućnost za tek pokoji pljusak na sjevernom dijelu u ponedjeljak. U Istri i Hrvatskome primorju oblačnije i kišovitije, osobito u ponedjeljak, a predah od kiše donosi srijeda. Jugo će u utorak posvuda okrenuti na sjeverozapadnjak, ponegdje uz obalu i buru. I na kopnu najviše sunčanog i suhog vremena bit će sredinom tjedna. Prije toga promjenjivo uz mjestimičnu kišu, češću u zapadnijim predjelima, osobito u svježiji ponedjeljak. Ponegdje na istoku kiša bi ipak mogla i izostati.", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Ključne riječi

Komentara 2

MO
montello
15:05 24.05.2021.

Ne opet kisa

DU
Deleted user
16:52 23.05.2021.

Dosta i previše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije