Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
video nadzor

Uz pomoć kamera konačno doskočili drskim kradljivcima

stipe đolan
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/6
10.09.2014.
u 08:37

Poznati proizvođači povrća godinama su bili žrtve drskih krađa

Dojadilo nam je raditi za druge i sada smo konačno pronašli pravi način kako doskočiti lopovima koji iz godine u godinu sve češće zalaze u naše plastenike i kradu našu muku - zadovoljno ističe Stipan Đolan, vlasnik OPG-a iz Rovišća pokraj Bjelovara, ponosno otkrivajući detalje kako je uz relativno malu investiciju konačno pronašao adekvatnu zaštitu za čak deset plastenike koji se nalaze na osami oko dva kilometra od obiteljske kuće pa su stoga i bili laka meta drskih kradljivaca.

Spasonosno rješenje

Nedavno je za oko tri tisuće kuna preko interneta nabavio nadzorni sustav koji su se u kratkom roku pokazao spasonosnim rješenjem.

- U pitanju su kamere koje koriste lovci, a koje se lako i jednostavno postavljaju. Prednost im je što pokrivaju dosta široko područje i nisu lako uočljive - ističe zadovoljno Stipan.

Riječ je, kaže, o kvalitetnim uređajima koji su opremljeni i za noćno snimanje, tako da neželjeni gosti mogu biti sigurni da neće proći neopaženo. Kvaliteta snimke je takva da omogućuje jasnu i oštru sliku te zumiranje uz koje se svakog posjetitelja može lako prepoznati.

Ostali bez 2.000 lubenica

Uz sve to uređaj u sebi ima i sim karticu pa je na taj način povezan s mobilnim telefonom i računalom vlasnika.

- Odmah čim kamera snimi nekoga taj snimak šalje na mobitel i kućno računalo, tako da doista možemo brzo reagirati - ističe dodajući da se glas o nabavci nadzornih kamera brzo proširio pa su se zasad i lopovi primirili.

Najveći učinak očekuje na proljeće kada je zbog visokih cijena povrće lopovima i najprimamljivije. Ne dolaze oni, kaže, u pohod sada kada je paradajz i paprika po tri kune, nego kada im je cijena 15 kuna, jer tada je i zarada veća. Ovog proljeća doživio je dvije veće krađe nakon kojih se i odlučio za nabavku kamera. Prošle godine na meti lopova našlo se i oko dvije tisuće lubenica, tako da će mu se investicija od tri tisuće kuna brzo isplatiti.

Da su tzv. poljske krađe u porastu potvrdili su nam i u Policijskoj upravi iz koje ističu da su u ovoj godini imali dvadesetak prijavljenih krađa u kojima je pričinjena značajna šteta.

>>Poljud dobio kamere koje će pokrivati svaki kutak stadiona

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije