Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKOLIKO JE UVJETA

Uvode 'socijalni leasing': Građani ove zemlje do električnog automobila mogu za 54 eura mjesečno

Prime Minister visit to Nissan car plant
Foto: Ian Forsyth/PRESS ASSOCIATION
1/3
15.12.2023.
u 22:00

U idućoj godini ova će ponuda biti ograničena na tek 20.000 do 25.000 mogućih registracija, ali francuska vlada najavljuje proširivanje mjere

Francuska je odlučila pružiti potporu osobama s niskim primanjima, i to kroz novo uvedeni ''socijalni leasing'' - mjeru kupovine električnih automobila po cijeni već od 54 eura mjesečno. Prema toj mjeri, svi zainteresirani mogu se registrirati na internetskoj platformi i nabaviti svoj električni automobil po nižim cijenama, no za to moraju ispuniti određene uvjete, piše Fenix Magazin.

Svatko tko od iduće godine želi imati električni automobil, a nižeg je socio-ekonomskog stanja, može ga i nabaviti uz uvjet da živi 15 kilometara i više od svog radnog mjesta ili putuje više od 8.000 kilometara godišnje zbog posla. Uz to, osoba mora živjeti u kućanstvu s prihodima manjim od 15.400 eura godišnje. 

U idućoj godini ova će ponuda biti ograničena na tek 20.000 do 25.000 mogućih registracija, ali francuska vlada najavljuje proširivanje mjere. Najjeftinije mjere tako iznose 54 eura mjesečno bez isugranja, i to za modele koji se proizvode u Europi.

Francuska ovime, kako je najavljeno, želi potaknuti i francusku industriju e-automobila, a građanima će subvencionirati do 13.000 eura leasinga.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Prizor u Zagrebu koji izaziva zgražanje: Odbačen medicinski otpad danima stoji u Gundulićevoj ulici

Komentara 8

Avatar barba_barba
barba_barba
11:34 16.12.2023.

Još da je dati dovoljno struje

JO
JOZO
13:18 16.12.2023.

Neka im daju i struju na kredit. Barem oni imaju puno nuklearki, ili su imali. Čisto el. auto je pušiona. Hibridi još kako tako prolaze.

HO
homofobic
00:35 16.12.2023.

U nekim zupanijama kalifornije nije dozvoljeno nocu puniti baterije elektricnih automobila jer navodno nema dovoljno el. energije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije