Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRO DEMOSKOP

Utrka za Pantovčak: Predsjednici pada potpora, a Milanoviću raste

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
07.02.2019.
u 19:48

Iako još nije potvrdio hoće li se uopće kandidirati, za bivšega SDP-ova premijera Zorana Milanovića glasovalo bi 19,6 posto građana što je dva postotna poena više nego u siječnju

Da se danas održavaju izbori, Kolinda Grabar-Kitarović ponovno bi bila izabrana za predsjednicu. Pokazuju to rezultati istraživanja CRO Demoskop koje je za RTL provela Promocija plus, no potpora predsjednici pada.

U ovom trenutku, za reizbor Kolinde Grabar-Kitarović glasovalo bi 37 posto ispitanika - jedan postotni poen manje u odnosu na siječanj, a četiri postotna poena manje u odnosu na prosinac.

Iako još nije potvrdio hoće li se uopće kandidirati, za bivšega SDP-ova premijera Zorana Milanovića glasovalo bi 19,6 posto građana što je dva postotna poena više nego u siječnju.

Nakon što je oformila svoju stranku Daliju Orešković bira čak 12,3 posto ispitanika. Orešković uzima po desetak posto birača SDP-a i Živog zida, ali i Mosta.

Za Ivu Josipovića glasovalo bi 7,8 posto ispitanika, a Ivana Vilibora Sinčića 4,5 posto, što je 3 postotna poena manje u odnosu na prošli mjesec. Jednaku podršku uživa zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U drugom krugu Grabar-Kitarović zaokružilo bi 54,3 posto ispitanika, no ona bilježi manji pad u odnosu na prosinac i siječanj. Zoran Milanović, koji se uopće ne oglašava, nastavlja rasti i njega bi odabralo 40,2 posto birača.

VIDEO Usporedba Slovenije i Hrvatske

 

Komentara 144

PA
Parizer
20:34 07.02.2019.

Prestanite lagati ovaj napaceni narod!! Frizirana istrazivanja,namjestene ankete..sta forsirate neprekidno tog Milanovica i Josipovica,ljevica je stvarno nisko pala kad su im ta 2 luzera jedini izbor!? Obojca su bila na vlasti pa nisu nista napravili,i sta sad opet s njima silujte,vec su poceli iskakati iz pastete svaki dan

PR
Princeza
20:03 07.02.2019.

Daj dosadni ste sa tim komunistickim istrazivanjima. Vidjeli smo vasa istrazivanja i 100% podrsku lignji i Ludom Milanovicu kako je pobjedio. Kolinda pobjeduje opet.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
20:11 07.02.2019.

Ipak ljevicari imaju i nesto humora, nedobrovoljnog ali ipak. Hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije